TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Malatya kayak tesisine kavuşuyor

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Yama Dağı Kayak Tesisi’nin yüzde 85’inin tamamlandığını söyledi.
Malatya kayak tesisine kavuşuyor
MALATYA / İHA - Yama Dağı Kayak Tesisi’nde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Fındıklı, "Geçtiğimiz Cuma günü Yama Dağı’na gittim ve müteahhit firma ile görüştüm. Bir dönem çıkan rüzgar dolayısıyla konaklama tesisinin çatısı uçmuş. Çatıların hepsini yenilemişler. Tesisin yüzde 85’i bitmiş. Çevre düzenlemesi ile boya işleri kalmış" dedi.

Fındıklı, tesisin bin 500 metre telesiyej ve kayak pistine sahip olduğunu kaydederek, "Konaklama tesisinde 37 oda var. En az 70 kişi kapasiteli bir tesis var. Bin 500 metre uzunluğunda telesiyej ile kayak pisti söz konusu. Onlarında direkleri, motor ve makaraları takılmış" ifadelerini kullandı.

"TESİS, BU KIŞ OLMASA DA GELECEK YIL AÇILIR"
Tesisin bu kış olmasa da gelecek yıl açılacağını ifade eden Başkan Fındıklı, "Mefruşat ve kalifiye eleman meselesini çözebilirsek, tesisi bu kış açarız. Ama bu kış olmasa da, gelecek kış tesis tam anlamıyla faaliyete girmiş olur. Çünkü beni korkutan bir başka yön var. Hekimhan Hasançelebi’den sonra yaklaşık 20 kilometre tırmandıktan sonra radar yolundan Yama Dağı’na ulaşabiliyorsunuz. Yolun bir kısmı asfalt, bir kısmı stabilize ama yer yer bozulmalar var. Yollara önceden İl Özel İdaresi bakıyordu ama şimdi Malatya Büyükşehir Belediyesi bakacak. Yolun genişletilip, asfaltlanması gerekiyor. Tesis tamamlanır ama yolun bu kışa kavuşacağını sanmıyorum. O nedenle tesis gelecek yıl faaliyete girer" diye konuştu.
Yorum Yazın