TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Maltepe Mürüvvet Hanım İlkokulu Kidzania Eğlence Merkezi gezisi

Kidzania Eğlence Merkezi ; 4-14 yaş arası çocuklara eğlenerek öğrenme deneyimi sunmak için, gerçek bir ülke mantığıyla, çocuk ölçeklerinde inşa edilmiş dünyanın ilk uluslararası temalı parkıdır.
Maltepe Mürüvvet Hanım İlkokulu Kidzania Eğlence Merkezi gezisi
KidZania bir eğlence ülkesi olmasının yanısıra bir eğitim merkezidir. Aktiviteler sayesinde gerçek hayatı deneyimleyen çocukların çevre ile bağlantı kurmalarına ve yetişkinlerden öğrendikleri bilgi ve davranışları ilişkilendirmelerine olanak tanımaktadır.

Öğretmenler, öğrencileri ile KidZania’yı ziyaret etmeden önce, öğrencilerinin katılacağı aktiviteleri planlayabilirler. Bu sayede, sınıf içi eğitimlerde öğrendikleri bilgiler pekiştirilmektedir.

Oyun, çocukların öğrenme sürecini destekleyen başarılı bir yoldur. Çocuklar, KidZania’da oyunlar ile öğrendikleri tüm bilgileri, günlük yaşamlarına da yansıtacaklardır.

Çocuklar, KidZania’da katıldıkları aktiviteler sırasında, diğer katılımcı çocuklar ile iletişime geçerler. Bu sayede sözlü iletişim becerilerini geliştirirler. İstedikleri her şeyi burada açık bir şekilde ifade edebilirler.

Her bir aktivite, çocukların farklı davranışsal beceriler ve değerler öğrenmesine ve arttırmasına yardımcı olacak şekilde tasarlanıyor. Örneğin, duvar tırmanma gibi aktiviteler çocuğun motivasyonunu ve azmini güçlendirirken, itfaiyeci rolü sorunların üstesinden gelmede ekip olarak çalışmayı öğretiyor. Gruplar halinde birlikte çalışma günümüzde çocuklar için çok önemli olan sosyalleşmeyi destekliyor.

KidZania çocukların motor becerileri kadar fiziksel becerilerini geliştirmelerine de katkıda bulunuyor. Örneğin, duvarların inşa edilmesi ve evlerin boyanması çocukların tutma, kavrama, monte etme ve sökme işlevlerini geliştiriyor. Bunlar kadar bilgisayarların ve diğer dijital cihazların kullanımı, doğru ve hassas hareket etmeye farkındalık getiriyor.

Tamamen gerçek dünya mesleklerine dayanan pek çok aktivite ile çocuklar kariyer sahibi olmanın ve daha geniş anlamda topluma sağlayabilecekleri katkıların değerini öğreniyor. KidZania, çocuklara grup çalışması alanında deneyim sağlarken, eğlenceli bir şekilde ekonominin temel ilkelerini de öğretiyor.

Bu kapsamda İstanbul  Maltepe Mürüvvet Hanım İlkokulu ’nun 250 öğrencisi ile ücretsiz düzenlediğimiz Kidzania Eğlence Merkezi gezimizi 28 Ekim 2014 Salı günü gerçekleştirdik.Çocuklarımız için hem bir gezi düzenlemiş olduk hem de kendilerine Cumhuriyet Bayramı öncesinde bayram gibi doyasıya eğlendikleri bir gün yaşattık.
Yorum Yazın