TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Marmaris'te 14 hayvan telef oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde okul önüne gelişigüzel bırakılan zehirli eti yiyen 8 kedi ile 6 köpek telef oldu. Olayı duyan hayvanseverler savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Marmaris'te 14 hayvan telef oldu
İHA - Olay, İçmeler Mahallesi’ndeki Kamil Acerer İlkokulu önünde meydana geldi. Okul önündeki çöp konteynerinin kenarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirli et bırakıldı. Eti yiyen 8 kedi ve 6 köpek zehirlenerek can verdi. Zehirlenen köpeklerden biri ise veteriner kliniğinde tedavi altına alındı.

Köpek ve kedilerin zehirlenmesi hayvanseverleri kızdırırken, İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter gazetecilere bir açıklama yaptı. Biter, zehirliği yiyecekleri okul önüne bırakanların bulunmasını istedi. Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Biter, şunları söyledi:

“Zehir okulun yaklaşık 500 metrekarelik alanına bırakılmış. Bu alanda kedi ve köpeklerin zehirlenerek öldüğünü tespit ettik. Biz dar bir alanda, İçmeler’in tamamına da zehir atıldığını biliyoruz. Okulun etrafındaki MOBESE kameralarının incelenerek, suçlunun ortaya çıkartılması için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Belediyeye müracaat ettiğimizde ‘deli bir vatandaş yapmıştır’ denilerek geçiştiriliyoruz .Hayvanlarla ilgili şimdiye kadar emniyet ve savcılığa yaptığımız başvurulardan hep takipsizlik çıktı. Yakında Türkiye’yi sarsan Özgecan cinayeti yaşandı. Özgecan’ın katilinin ve basında izlediğimiz cinayetleri işleyenlerin geçmişinde, hayvanlara yapılan eziyet yatıyor. O zehri çocuklar görüp elleyerek ölseydi, bunun hesabını kim verecekti?"

Garip isimli köpeğinin titreyerek ofise girdiğini söyleyen turizmci Şenay Tokmak, hayvanı acil olarak veterinere getirdi. Zehir aldığı tespit edilen köpek tedavi altına alındı.
Veteriner Behçet Düzgün ise sabah saatlerinde kliniğe 2 köpek getirildiğini, ancak köpeklerden birini müdahaleye rağmen kurtaramadıklarını söyledi. Düzgün, zaman zaman ilçede hayvan zehirlenmelerinin yaşandığını belirterek, hayvan sahiplerini gelişigüzel bırakılan zehirli yiyecekler konusunda uyardı.
Yorum Yazın