TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Marmaris'te eşek krizi

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki mahallelerden vatandaşlar tarafından sokağa bırakılan eşekler, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyonla toplandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Marmaris Belediyesi yetkilileri ise eşekleri toplamadıklarını öne sürdü. Eşeklerin akıbeti merak konusu oldu.
Marmaris'te eşek krizi
MUĞLA / İHA - Taşlıca Mahallesi’ndeki onlarca başıboş eşek, bahçelerine zarar verdiği gerekçesiyle köylüler tarafından Bayır Mahallesi’ne gönderildi. Bayırlı Mahallesi sakinleri de bahçelerine ve tarım arazilerine zarar verdiğini öne sürdükleri eşekleri önce Osmaniye, ardından Orhaniye Mahallesi’ne kovaladı. Orhaniye Mahallesi’ndeki vatandaşlar da şikayetçi olunca eşekler, ellerinde uyuşturucu ilaçlı tüfek bulunan belediye çalışanları ve köylüler tarafından arazide yakalandı. Çok sayıda eşek, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 48 NH 949 plakalı kamyonuna konularak bölgeden götürüldü.

Marmaris Belediyesi’nin köy ve mahallelerden sorumlu Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan konuyla ilgili soruya, “Biz eşek toplamadık. Büyükşehir Belediyesi toplamıştır. Onların sorumluluğunda” cevabını verdi.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Koç ise “Marmaris Belediyesi’nin mücavir alanında kalan bölgelerde bu tür konulara biz bakmıyoruz. Marmaris Belediyesi toplamıştır” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyona yüklenen onlarca eşeğin nereye götürüldüğü bilinmiyor.

Öte yandan, Marmaris’e bağlı Hisarönü Mahallesi Balıkaşıran mevkinde köylüler tarafından ormanlık alana bırakılan yüzlerce eşeğin zamanla vahşileşerek, bu bölgede yaşamlarını sürdürdükleri biliniyor. Uzun yıllardır Datça pazarına giden esnaflar da yolda gördükleri çok sayıda eşeğin son günlerde azaldığını ifade ettiler.
Yorum Yazın