TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Magazin

Mavi Bisiklet filminin çekimleri Akşehir’de başlıyor

Türk-Alman ortak yapımı olan ve Türkiye’nin ilk çocuk filmlerinden biri olma özelliğini taşıyan Yönetmen Ümit Köreken’in ilk uzun metraj sinema filmi Mavi Bisiklet'in çekimlerine bu hafta Konya’nın Akşehir ilçesinde başlanıyor.
Mavi Bisiklet filminin çekimleri Akşehir’de başlıyor
Tamamı Akşehir’de çekilecek, Türkiye - Almanya ortak yapımı olan sinema filmi için oyuncu seçimleri ve ön hazırlık çalışmaları geçtiğimiz hafta tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğine ek olarak Eurimages fonundan da destek almaya hak kazanan Mavi Bisiklet filminde çocukça bir aşkın, hayalin ve karşı duruşun öyküsü anlatılıyor. Başrollerinde Akşehir’de yapılan özel film atölyesi çalışması sonucunda seçilen çocukların yer alacağı projede Turan Özdemir ve Şebnem Doğruer gibi ünlü oyuncuların yanı sıra Akşehir halkından seçilen amatör oyuncular da yer alacak.

MAVİ BİSİKLET BİR ÇOCUK FİLMİ
Film ekibi, çekilecek film hakkında bilgi vermek ve başrollerde oynayacak çocuk oyuncuları tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Filmin Akşehirli yönetmeni Ümit Köreken, “Mavi Bisiklet, bir çocuk hikayesi ve Kültür Bakanlığı destekli bir proje. Türkiye’de ilk çocuk filmi olma özelliğini taşıyacak bir proje ve daha yapılmadan birçok uluslararası festivallerden ödülle dönmüş bir proje. Türk-Alman ortak yapımı olarak yapacağız bu filmi. Ben Akşehirliyim ve bu nedenle ilk uzun metrajlı filmimi kendi memleketimde yapmak istedim. Akşehir benim için kültürel anlamda çok önemli. Çünkü ben ilk sinemaya, ilk tiyatroya burada gittim. 13 yaşına kadar buradaydım, ailem burada yaşıyor. 13 yaşından sonra ayrıldım ama köklerim burada. O yüzden buradan ne kadar çok insana ulaşırsak, ne kadar çok insanla birlikte çalışırsak, onların önünde bir ufuk açabilirsek, Akşehir’in tanıtımına ne kadar katkıda bulunabilirsek benim için o kadar güzel olacak” dedi.

Filmini Akşehir’de çekmenin yanı sıra filminde başrollerde oynayacak çocuklarında Akşehir’den seçildiğini ifade eden Yönetmen Köreken, “Çünkü ben İstanbul’dan özellikle çocuk oyun konusunda oyuncu getirmek istemedim buraya. Çünkü ben bu memleketin çocuğuyum. Buranın bir köyünde büyüdüm. Dedim ki buradaki çocuklara ulaşalım. Onlara bir eğitim verelim ve onların arasından seçelim. Çünkü bu bir çocuk filmi ve ana rollerinde çocuklar oynuyor. Ünlü isimlerde var, Turan Özdemir, Şebnem Doğruer gibi ancak onlar çocukların yanında biraz daha yan rollerdeler” diye konuştu.

“AKŞEHİR’İN TÜM COĞRAFİ GÜZELLİKLERİNİ TANITACAĞIZ”
Filmde Ali adında babasını kaybetmiş bir çocuğun anneannesi ile birlikte yaşama tutunma hikayesinin anlatıldığını kaydeden Yönetmen Ümit Köreken, “Bir lastik tamircisinde çalışıyor çocuk ve hem annesine yardım ediyor aldığı haftalıklarla hem de aldığı küçük bahşişlerle bir mavi bisiklet almayı hayal ediyor. Hikaye tamamen o mavi bisiklet hayalinin üzerine kurulu bir hikaye” dedi.
Filmin çekimlerine bu hafta içinde başlanacağını ve üç hafta süren ön yapımın tamamlandığını söyleyen Yönetmen Köreken, “Ekiplerimizin tamamı şu anda Akşehir’de. Akşehir merkezde ve Akşehir’in çeşitli mahallelerinde bu çekimleri yapacağız. Akşehir’in doğusundan batısına kadar bütün o coğrafyasındaki güzellikleri mümkün olduğunca göstermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Filme katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden Köreken “Öncelikle Akşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Salih Akkaya olmak üzere gerçekten Akşehir halkı ve esnafından ve Akşehirli işadamlarından çok büyük destek görüyoruz. Özellikle Akşehir Belediyesi’nin adını anmak isterim çünkü bize yaptıkları destek çok önemli ve değerliydi. Başkanımızla bundan sonrada böyle ortak kültürel projeler inşallah yapacağız birlikte” şeklinde konuştu.

FİLM DÜNYA FESTİVALLERİNE KATILMASI PLANLANIYOR
Filmde başrollerde oynayacak üç Akşehirli çocukta filmde oynamaktan ve bu proje içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Film ekibinden oyuncu Nursen Köreken’de, filmin Akşehir’e çok büyük bir katkı sağlayacağını ifade ederek, “Bize desteklerini esirgemeyen Akşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer Akşehir’deki özel kurum ve kuruluşlara verdikleri destekler için teşekkür ediyoruz. Bu destekler yine Akşehir’e dönüyor ve bu süreç içerisinde yine destek olmak isteyen Akşehir’in özel kurum ve kuruluşlarının da desteğini bekleriz” dedi.
Akşehir Belediyesi’nin büyük destekleri ve yerel sponsorların katkılarıyla gerçekleştirilecek Mavi Bisiklet filminin dünya festivallerine katılması ve birçok alanda Akşehir’in dünyaya tanıtılması planlanıyor.
Yorum Yazın