TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Mehdi Eker, biçerdöver kullandı, ayçiçek hasadı yaptı

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, Büyükçekmece’de çiftçilerle bir araya geldi.
Mehdi Eker, biçerdöver kullandı, ayçiçek hasadı yaptı
Fatma Güler - İSTANBUL / İHA - Biçerdöver koltuğuna geçen Eker, ayçiçeği hasadı yaptı. AK Partili Mehdi Eker, barış bloğu çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkan Demirtaş’a da “Bal bal diyerek insanın ağzı tatlanmaz” diyerek tepki gösterdi.

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, seçim çalışmaları çerçevesinde çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerle sohbet eden Eker, daha sonra başarılı çiftçilere birer plaket verdi. Ziyaret sırasında Mehdi Eker ile çiftçiler arasında yaşanan renkli diyaloglar da dikkat çekti. Bir çiftçi AK Partili Eker’in yanına gelerek "Mal, sahibine benzemezse haramdır. Ben zayıfım, kabaklar da zayıf“ deyip, ürettiği dev bal kabağını gösterdi. Bal kabağını kucaklayan Mehdi Eker ise çiftçiye bir plaket verdi.

Daha sonra ayçiçeği tarlasına giden Mehdi Eker, biçerdöverin koltuğuna geçti. Biçerdöverle ay çiçeği hasadı yapan Eker, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Mehdi Eker, Trakya’nın özellikle ayçiçeği ve hayvancılık faaliyetlerinin en önemli merkezi olduğunu söyleyerek “Bugün ayçiçeği hasadına katıldım. Ayçiçeği üretimi, bizim iktidarımızda, Türkiye’de 850 bin tondan 1 milyon 700 bin tona çıktı. Yani yüzde yüz artış oldu. Ayçiçeğine verilen toplam primde de 9 katlık bir artış sağladık. Biz çiftçilerimizin kazancının artmasından yanayız" dedi.

Yeni AK Parti iktidarında da desteğin devam edeceğin söyleyen AK Partili Eker, “Bugün çiftçilerimizle ayçiçeği hasadı sevincini birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha önce Diyarbakır’da milletvekili olduğunu hatırlatan Eker, “Şimdi ise İstanbul adayıyım. Aday olduğum 3. Bölgede bütün Türkiye var. 3. Bölgedeki 13 ilçede Türkiye’nin bütün vilayetlerinden insan var. Onların hepsiyle İstanbul’da, herkesin ortak şehrinde buluşmak onur verici. Biz kendimizi, partimizi, geleceğimizi onlarla paylaşıyoruz. Şu ana kadar da son derece olumlu karşılandık“ şeklinde konuştu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın barış bloğu açıklamalarına da tepki gösteren Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ”Bir söz vardır. 'Bal bal diyerek, insanın ağzı tatlanmaz' Barışı insanın hissetmesi lazım. Milletten oy almışsak, sırtımızı millete dayamamız lazım. Bugün Türkiye gözyaşı döküyor. Bu saldırıları yapanlar, baraj yapımını savaş nedeni sayanlar, neden bunu yaptı? Önce bu soruyu sormak lazım. Hangi gerekçe vardı ki Adıyaman’da Atatürk Barajında nöbet bekleyen uzman çavuş şehit edildi? Hangi gerekçe var ki, Diyarbakır’da trafik polisi tuzak kurulup katledildi, şehit edildi? Hangi gerekçe var ki yatağında uyuyan polis ensesinden vurulup şehit edildi. Önce üzerimizde bir vesayet varsa o vesayete başkaldırmamız lazım. Vesayete başkaldırmadan barış gerçekleşmiyor. Önce barışı bozanları, eli tetikte olanları, bomba patlatanları ve onların üzerinden oluşan vesayeti reddetmemiz lazım. Biz milletten oy aldık, sırtımızı millete yaslıyoruz demeliyiz. Onu dersek, barış gerçekleşir" açıklamalarında bulundu.

Seçim güvenliğini de değerlendiren Mehdi Eker, seçim güvenliği konusu bölgelerde ilçe seçim kurulunun sorumluluğunda olduğunu söyleyerek “Seçim, sandık güvenliğini tesis etmek, seçmenin güvenli oy kullanacağı alanları belirlemek ilçe seçim kurulunun görevidir. Nihai karar ise YSK’nındır. Dolayısıyla ilçe seçim kurulunun vereceği kararlara karşı durmak çok doğru değil. Şu aşamada bunları tartışmanın çok bir yararı olduğunu düşünmüyorum” dedi.
Yorum Yazın