TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Mera anlaşmazlığı kavgası, 3 ölü, 6 yaralı

Mardin’in Mazıdağı ile Derik ilçesi sınırlarındaki iki köyde arazi anlaşmazlığı ve merada hayvan otlatılması nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine 3 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.
Mera anlaşmazlığı kavgası, 3 ölü, 6 yaralı
MARDİN / İHA - Mazıdağı ilçesine bağlı Balpınar köyü ile Derik ilçesine bağlı Zeytinpınar köyü Susamlı mezrası arasındaki mera alanında 3 gün önce çobanlar arasında hayvan otlatılması nedeniyle çıkan tartışma, bugün sabah iki tarafın silahlı çatışmasına döndü. Mahalle sakinlerinin dahil olmasıyla büyüyen ve uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada, 3 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı. Yaralılar, Mardin ve Batman’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Mazıdağı’nın Balpınar ile Derik’in Zeytinpınar mahallesi sakinleri arasında çıkan 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı silahlı kavga olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığı" belirtildi.

Açıklamada, 19 Nisan 2015 Pazar günü saat 07.50 sıralarında Mazıdağı Balpınar mahallesi sakinleri ile Derik ilçesi Zeytinpınar mahallesi sakinleri arasında arazide hayvan otlatma meselesinden dolayı çobanlar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü belirtilerek şöyle denildi:
"Olayın Balpınar mahallesi ve Sisan mezrasında yaşayan ailelere sirayet etmesiyle, Sisan mezrası Gov Tepe üzerinde silahlı kavga meydana gelmiştir. Silahlı kavgada iki tarafın birbirlerine av tüfeği ve uzun namlulu silahla ateş açmaları sonucu N.K., S.K., K.E. hayatını kaybettı, K.K., M.K., M.K., A.K., M.K ve A.K de yaralandı. Yaralılar 112 acil sağlık hizmetleri ambulansları ile Mardin ve Batman’da bulunan çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Jandarma ve emniyet güçleri tarafından gerek olay yeri gerek hastanelerde güvenlik tedbirleri alınmış olup durum kontrol altındadır. Olayla ilgili Derik Cumhuriyet Savcılığınca tahkikata başlanmıştır."

Olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Yorum Yazın