TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Mersin CHP den Öğretmenler Günü ne alternatif kutlama

CHP Mersin İl Başkanlığı, sivil toplum örgütleriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif Öğretmenler Günü kutlaması gerçekleştirdi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın da katıldığı etkinlikte, sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak Öğretmen Marşı’nı söyledi.
Mersin CHP den Öğretmenler Günü ne alternatif kutlama
MERSİN / İHA - CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Mersin Şubeleri üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Öğretmenler Günü kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından gerçekleştirilen kutlamaya, ellerinde bayraklar ve Atatürk’ün öğretmenlere ilişkin sözlerinin yer aldığı dövizlerle katılan ve aralarında öğretmenlerin de bulunduğu grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. CHP Mersin Milletvekili Atıcı ile CHP Mersin İl Geçici Kurulu Başkanı Abdullah Özyiğit’in de katıldığı kutlamada, “24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun” yazılı pankart açıldı.

Kutlamada bir konuşma yapan CHP Mersin İl Geçici Kurulu Başkanı Özyiğit, Başöğretmen Atatürk’ün, “Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir” sözünün öğretmenliği benimsediğinin ve çok önemsediğinin göstergesi olduğunu söyledi. “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünün de Atatürk’ün öğretmenlere duyduğu güveni anlattığını belirten Özyiğit, öğretmenliğin insanı eğitme sanatı olduğunu vurgulayarak, “Öğretmenler, doğruları öğretenlerdir. Öğretmenler, cinsiyet, din, mezhep, inanç ve dil ayrımı yapmaksızın görevini sürdürenlerdir. Öğretmenler, çağdaş ve akılcı yönleriyle eğitime ışık tutarak cehaleti yenenlerdir” dedi.

Bugünün eğitim anlayışı ve uygulamasının, Atatürkçü düşünceden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, akılcı ve bilimsel eğitimden uzaklaşma yönünde olduğunu öne süren Özyiğit, “Bu nedenledir ki, öğretmenlerin hizmet anlayışı üzerindeki siyasi baskı, korku, kuşku yerine, onlara nitelik kazandırmak gerekmektedir. Aydınlığın simgesi olan öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşan çağdaş yaşam imkanlarına kavuşturulmaları önceliklerimizden biri olmalıdır. Atanamayan 350 bine yakın öğretmen varken, başka branş öğretmenlerinin yatay geçişle atanması, akılla izah edilemez bir uygulamadır” diye konuştu.

Tüm öğretmenlerin, baskılardan etkilenmeden sorumluluklarını yerine getireceklerinden şüphe duymadıklarının da altını çizen Özyiğit, “Millet olarak öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onurlu ve kutsal meslekleriyle her zaman sevip saydığımız değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmen Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özyiğit’in konuşmasının ardından emekli öğretmenlerin şiirler okudukları etkinlikte, grup hep birlikte Öğretmen Marşı’nı da söyledi. Kutlama, ADD, ÇYDD ve CKD Mersin şube başkanlarının Atatürk Anıtı’na çelenk sunmalarıyla sona erdi.
Yorum Yazın