TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

MHP seçim bildirgesi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP’nin 1 Kasım seçimlerine bütün kaynak ve potansiyeli ile hazır olduğunu belirterek, başarmak için sabırsızlandıklarını, Türkiye’nin yönetimini üstlenmek için azim ve inançlı olduklarını söyledi.
MHP seçim bildirgesi
ANKARA / İHA - 1 Kasım seçimleri için partisinin seçim bildirgesini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililere Ankara Arena’da seslendi. Bahçeli’nin konuşması öncesinde salona “Yıkıma doğru” isimli bir video izlettirilirken, salonda şehitler nedeniyle seçim şarkıları söylenmedi. MHP, 1 Kasım seçimleri için “Ülkenin geleceğine oy ver Türkiye”, “Sen bilirsin Türkiye” şeklindeki sloganları kullanılacak. Partisinin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı seçim bildirgesini açıklayan Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimlerine tüm kaynak ve potansiyelleri ile hazırlandığını, kendilerine güvendiklerini, başarmak için sabırsızlandıklarını söyledi.

“AKP TÜRKİYE’YE REST ÇEKMİŞTİR, ERDOĞAN TUZAK KURMUŞ, DAVUTOĞLU FİGÜRAN OLMUŞTUR”
Partililerin tezahüratları arasında kürsüye çıkan MHP Lideri Bahçeli, konuşmasında AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. 7 Haziran seçim sonuçlarının hazmedilemediği için 1 Kasım’da yeniden bir seçime gedileceğini kaydeden Bahçeli, “Manevi vebalin farkındayız. Destansı fedakarlıklarla temelleri kazılan, çetin mücadelelerle çatısı örülen bir geçmişi geleceğin tertemiz ruhu ile buluşturmalıyız. Gelenekten geleceğe, geçmişten yüksek hedeflere bir köprü kurmak, bunu da emniyete almak durumundayız. Kim ne yaparsa yapsın, neyle meşgul olursa olsun, biz yolumuzda kararlı bir şekilde yürümeli, ülkenin geleceği için çalışmalıyız. Müdafaa ve muhafaza etmek zorunda olduğumuz bir irfan, bir iddia, bedeli kanla ödenmiş bir millet varlığı vardır. Unutmayalım ki, geçmiş geleceği göz yaşları ile sular. Gelecek geçmişin bağrından filizlenir ve ona eklemlenerek ebediyete akar. Bu akış durur, engellenir, tıkanırsa bozgun kaçınılmaz imha mukadder olur. Vakit ülkenin geleceğine sahip çıkma ve bu doğrultuda söz söyleme günüdür. MHP, aziz milletimize ülkenin geleceği için ‘oy ver’ çağrısı yapmaktadır. Her türlü hile, ayak oyunu, entrika ve dalavere ile yenilenme kararı alınan 7 Haziran seçimlerinden sonra şimdi önümüzde 1 Kasım randevusu bulunmaktadır. 25. dönem milletvekili genel seçimlerinin sonuçlarını hazmedemeyen, milli iradenin tercihini kabullenemeyen kaçak saray ve uşakları bir kez daha seçim kartını masaya koymuşlardır. AKP Türkiye’ye rest çekmiştir, Erdoğan tuzak kurmuş, Davutoğlu figüran olmuş, AKP ise siyasi operasyon aracı olarak kullanılarak Türk milletinin demokratik seçimi yok sayılmıştır” dedi.

“BAŞARMAK İÇİN SABIRSIZIZ, KENDİMİZE GÜVENİYORUZ”
Türkiye’nin 5 ay aradan sonra yeniden seçime gideceğini kaydeden ve bu durumun Türk siyasi tarihte bir ilk olduğunu belirten Bahçeli, “Demokrasi düşmanlarının, milli irade kaçkınlarının, milliyet karşıtlarının oyunlarını bozmak için yeni bir imkan önümüzdedir. Buna da yalnızca 28 gün kalmıştır. 1 Kasım tarihinde yapılacak 26. dönem milletvekilliği seçimleri için geri sayım başlamıştır. MHP 1 Kasım’a tüm kaynak ve potansiyeli ile hazırlanmaktadır. Başarmak için sabırsızız, kendimize güveniyoruz. İktidar olmak, Türkiye’nin yönetimini üstlenmek için azimli ve inançlıyız, çünkü başka bir seçeneğin olmadığını görüyoruz” diye konuştu.

“BEYANNAMEMİZ TÜRKİYE’NİN BİRİKEN SORUNLARINA ETKİLİ VE KÖKLÜ CEVAPTIR”
Haç ibadetlerini yaparken hayatlarını kaybedenlere, Kurban Bayramında meydana gelen trafik kazalarında ve Ankara Dikimevi'nde meydana gelen kazada hayatını kaybedenler ile şehitleri unutmayan ve rahmet dileyen Bahçeli, MHP’nin seçim beyannamesinin bir gelecek projesi ve tasarımı olduğunu belirtti. “Beyannamemiz Türkiye’nin birikin sorunlarına, ağırlayan gündemine yönelik geceli gündüzlü gayretlerle hazırlanmış etkili ve köklü bir cevaptır” açıklamasında bulunan Bahçeli, bu cevapta mağdura, mazluma, mahsun bakışlara umut olduğunu belirtti Bahçeli, “Bu cevap ta sosyal ve siyasal krizlere çare vardır. Bu cevapta iç ve dış dış politikaya milli ve gerçekçi yorum vardır. Bu cevapta Türkiye’nin geleceği güvenceye bağlanmıştır. Biz bugünü gözden kaçırmadan, anı ihmal ve ikinci sıraya atmadan, geleceğin istikametini çizmek istiyoruz. Biliyorum, inkar eden çok çıkacaktır, dudak bükenler, alaya alanlar da kendilerini belli edeceklerdir. Zira Türkiye’nin şu günkü ortamında milliliğe yabancı ve hasmane bakanlar sürüsüne berekettir. Fakat inkarcılar sızlanıp, yüzlerini buruştursalar da Türk tarihinin şeref nişanesinin Türk milliyetçilerine ait olduğunu hiçbir mihrak saklayamayacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin mimarı da Türk milliyetçileridir. Bağımsızlığımızın manifestosu milliyetçi vicdanlarda yazılmıştır. Dikkat ediniz, Türk milliyetçiliği hem ülke kurtarmış, hem de ülke kurmuştur. Gelecek Türk milletinindir, gelecek Türkiye Cumhuriyeti'nindir, gelecek MHP’nin omuzlarında parlayacaktır” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın