TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

MHP'li Adan, 'koskoca bir yalan'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, çözüm süreci nedeniyle pkk’nın Doğu ve Güneydoğu’da yığınak yaptığını belirterek, hükümetin terörle mücadele politikasını Koskoca bir yalan ifadeleriyle değerlendirdi.
MHP'li Adan, 'koskoca bir yalan'
Sultan Gedik - ANKARA / İHA - Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olaylara değinen ve AK Parti hükümetinin terörle mücadele etmediğini, günü kurtarma çabası içinde olduğunu savunan Celal Adan, “Şehitler rakam ve istatistik değildir. Bizi en çok üzen, artık şehit haberlerinin basında sıradan haberler gibi sunulmaya başlamış olmasıdır. Şehit yakınlarının feryatları milletimizden bilinçli bir şekilde gizlenmektedir. AKP’nin sözde açılım projesi sonrasında PKK terör örgütü serbestçe yığınak yapmıştır” dedi.

Hükümetin terörle mücadele politikasını “Koskoca bir yalan” olarak değerlendiren Celal Adan, seçim için kurulan Bakanlar Kurulu için “Yamalı bohça” ifadelerini kullandı. Adan, “Bizler bu hükümete dolgu malzemesi olmayı kabul edenleri milletimize havale ediyoruz. MHP’ye saldırmakla bir yere kimse varamaz” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu ve MHP Lideri Bahçeli'nin koalisyon kurma çalışmaları esnasında bir araya gelerek yaptıkları görüşmenin kamuoyuna yalan ifadelerle yansıtıldığını iddia eden Celal Adan, “O toplantıya basını çağırmadığımız için pişmanız. Bundan sonra Davutoğlu veya bakanları ile bir görüşme yaptığımızda asla basın olmadan görüşmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“İktidarda kalmak için akla hayale gelmeyecek senaryoları yapabilirler” açıklamasında bulunarak AK Parti’nin koalisyon görüşmelerinde çok ilkel metotlara başvurarak bir süreç izlendiğini söyleyen Adan, “Bizim sloganlarımızdan bir tanesi ‘soytarılık Türkiye’de bitecek.” İfadelerini kullandı.

MHP’nin yarın Meclise gelecek Suriye ve Irak tezkeresine karşı duruşunun ne olacağının sorulması üzerine Adan, “Bizim bu konularda tavrımız bellidir. MHP, milli konular gündeme geldiğinde parti menfaatini düşünmez” şeklinde konuştu.

“BİR TİYATRO SEYREDİYORUZ”
Celal Adan, Başbakan Davutoğlu’nun Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile birlikte Alparslan Türkeş’in mezarına yaptığı ziyaretin sorulması üzerine, “MHP, AKP’nin korkulu rüyası olmuş, ne yapacaklarını şaşırmışlar. Bir tiyatro seyrediyoruz” ifadeleri ile cevap verdi.
Yorum Yazın