TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Milletvekili Bakır'dan 200 engelliye tekerlekli sandalye

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, engelliler için satın aldığı 200 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıttı.
Milletvekili Bakır'dan 200 engelliye tekerlekli sandalye
SAMSUN / İHA - Atakum Belediyesi Tuğra Düğün Salonu’nda düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtımına AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Karadeniz Engelliler Federasyonu (KEF) Başkanı Selman Saruhan, Atakum Kent Konseyi Başkanı ve OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, çok sayıda engelli derneği, üyeleri ve engelli yakınları katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan KEF Başkanı Selman Saruhan, "Engellilik bir tercih meselesi değildir. Kimse bu tekerlekli sandalyeye oturmak istemez. Biz bir çalıştay yaptık. Çalıştay neticesinde öne çıkan sorunlardan bir tanesi eğitim. Eğitimi biz yıllarca engelliye verdik ama aile ve topluma vermedik. Burada yanlış yaptığımızı gördük. Eğitimi hem aileye her topluma vermemiz gerektiği kanısına vardık” dedi.

Açılış konuşmasının ardından programa katılan ilçe belediye başkanları, sırasıyla kürsüye çıkarak selamlama konuşması yaptı. Ardından konuşma yapan Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, “Ben aslında hepinizi bulunduğu ilçelerde ziyaret etmek isterdim. Fakat bu programı uygun gördük, bir arada olalım istedik. Çünkü birlikten kuvvet doğar ve bunu daha iyi bir şekilde böyle yardımları yapmayı düşünen arkadaşlarımıza örnek olur diye burayı düşündük. Yoksa bu kadar çok isterdim ki hepinizin evlerine gelmeyi, birlikte birer bardak çay içmeyi, sizlerle konuşmayı, problemlerinizi dinlemeyi, inanın o kadar çok isterdim ki ama inşallah beni bu yönden hoşgörürsünüz. Ama bilin ki her zaman gönlümüzün içindesiniz ve her zaman sizin dertleriniz bizim de dertlerimiz olacak. Özellikle son yıllarda hükümetimiz, çıkarılan yasalar ve devlet kurumlarının buna artık devletin asli görevi olarak kabul edip, bir bakanlık bünyesinde de her şeyi organize etmesi ve gerçek anlamda yardımcı olması çok önemli bir aşama olmuştur. Gerçekten artık inanıyorum ki bütün engellilerimiz, ‘Beni de artık düşünen var, benimde yasalarım var, benimde haklarım var ama ben daha da çoğunu istiyorum’ diyecek duruma gelmiştir” diye konuştu.

Prof. Dr. Tülay Bakır, konuşmasının ardından tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine bizzat teslim etti. Engellilerle yakından ilgilenen Bakır, ilçe belediye başkanları ile birlikte tekerlekli sandalyelere oturdu. Terme ilçesinden bir engelli vatandaşın yaptığı bayrak, Prof. Dr. Tülay Bakır’a hediye edildi.

Toplamda 200 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Tekerlekli sandalye alan ihtiyaç sahipleri ise mutlu olduklarını söyleyerek, katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Yorum Yazın