TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Milletvekili Genel Seçimi hakkında Başbakanlık Genelgesi!

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Milletvekili Genel Seçimi hakkında Başbakanlık Genelgesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelgede, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 116. maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine dair Cumhurbaşkanı tarafından verilen karar, 24 Ağustos 2015 tarihli ve 29455 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Bu karar üzerine Yüksek Seçim Kurulunun 25 Ağustos 2015 tarihli ve 1539 sayılı kararı ile Anayasanın 79 ve 116. maddeleri ile 2839 sayılı Kanunun 9. maddesi uyarınca 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi seçim tarihi (oy verme günü) 1 Kasım 2015 Pazar günü olarak belirlenmiştir” denildi.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin Anayasanın 79. maddesinde öngörülen ‘Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü’ ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarının çalışmalarına bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü işgücü, araç ve diğer malzeme desteği verilmesinin önem taşımadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Bu itibarla; 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, ilçe seçim kurulları başta olmak üzere seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine ilişkin talepleri ivedilikle karşılanacak, ihtiyaç duyulacak her türlü taşıt, bilgisayar, yazıcı, modem, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör gibi araç gereç ve bunları kullanabilecek nitelikli personel desteği sağlanacaktır. Bu kapsamda; başta mülki idare amirleri olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, kamu bankalarının yöneticileri ve güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemler alınacak, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için azami gayret ve duyarlılık gösterilecektir.”

(İHA)
Yorum Yazın