TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Milletvekili Matlı, tarım üretimini değerlendirdi

AK Parti Bursa Milletvekili ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Önder Matlı, 2014 yılındaki tarım üretimini değerlendirdi.
Milletvekili Matlı, tarım üretimini değerlendirdi
BURSA / İHA - Aynı zamanda Plan Bütçe Komisyonu ile Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Sözcüsü olan Önder Matlı, AK Parti’nin her zaman tarım üreticisinin yanında olduğunu söyledi.

Matlı, “Olumsuz hava şartları sebebiyle 2014 yılında yurdumuzun belli bölgelerinde zirai üretimde kısmen sıkıntılar yaşanmıştır. Bir taraftan kuraklık, bir yandan don ve yazın aşırı yağışlarla üretimimizde kademeli düşüşler gözlendi. Bu durumdan bölgemiz de etkilenmiş olup, son zamanlarda ve özellikle de pancar üreticimiz birtakım mağduriyet yaşamıştır. AK Parti olarak bu mağduriyetlerin giderilmesi için hızla adımlar atılmış ve Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Tarım Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’la teşebbüsüyle uzun yıllardır kapalı kalan Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar üretime geçmesi sağlanmıştır. Böylece üreticilerimize, alternatif ürün ekme imkânı sağlanmıştır. Biz üreticimizin her daim yanında olmaya devam ederek, çiftçilerimizin sıkıntılarına çare bulmaya çalışıyoruz” dedi.
Yorum Yazın