TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Kültür-Sanat

Moskova virtüözleri Türkiye ye geliyor

Dünyanın önemli oda toplulukları arasında yer alan Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası, 29 Kasım’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) konser verecek. Orkestrayı, Rusya Ulusal Orkestrası Müzik Yönetmeni ve Daimi Şefi Vladimir Spivakov yönetecek.
Moskova virtüözleri Türkiye ye geliyor
İZMİR / İHA - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), dünyanın önemli oda toplulukları arasında yer alan Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası’nı ağırlayacak.

29 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 20.00’de gerçekleşecek konserde, orkestrayı Rusya Ulusal Orkestrası Müzik Yönetmeni ve Daimi Şefi Vladimir Spivakov yönetecek. Günümüzün en ünlü kemancılarından Vladimir Spivakov’un, 1979 yılında kurduğu "Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası", bugün dünyanın önemli oda topluluklarından biri kabul ediliyor. Avrupa, Amerika ve Asya’da bir çok ülkede sayısız konsere imza atan Moskova Virtüözleri, düzenli olarak Marbella, Rheingau, Schleswig Holstein, Festspiele Wiltz ve Colmar uluslararası müzik festivallerine katılıyor.

New York’taki Carnegie Salonu ve Avery Fisher Salonu, Amsterdam Concertgebouw Salonu, Paris Champs-Elysées Salonu, Londra’daki Barbican Merkezi, Frankfurt Operası, Chicago ve Boston Senfoni salonları gibi dünyanın en saygın konser salonlarında sahneye çıkan topluluk, eserlerini bu kez Türkiye’nin en seçkin konser salonu AASSM’de İzmirli sanatseverler için seslendirecek. Orkestra, konserde, W.A. Mozart, G. Rossini, L. Boccherini, P.I. Tchaikovsky ve A. Piazzolla’nın eserlerine yer verecek.
Yorum Yazın