TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Mursi'ye sahip çıkan Erdoğan'a teşekkür ediyoruz

ABD Müslüman Kuruluşları Konseyi Genel Sekreteri Cemal, Mursi’ye Müslüman dünyasından sadece Türkiye’nin sahip çıktığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.
Mursi'ye sahip çıkan Erdoğan'a teşekkür ediyoruz
WASHINGTON (AA) - ABD’de önde gelen Müslüman sivil toplum kuruluşlarının çatı örgütü ABD Müslüman Kuruluşları Konseyi'nin(USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır’da hakkında idam kararı verilen Mursi’nin "demokrasi ve özgürlük" sembolü haline geldiğini söyledi.

"Sessiz kalınmasın istiyoruz"
Cemal, Mısır'da Mursi dahil 100’ü aşkın kişi hakkındaki idam kararlarına İslam dünyasının sessiz kalmasından endişe duyduklarını da ifade etti. Cemal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Uluslararası standartları karşılamaktan uzak adli süreçler sonunda alınan bu toplu kararlara Türkiye dışındaki Arap ve Müslüman ülkelerin güçlü tepki göstermemesinden kaygı ve hayal kırıklığı duyuyoruz. Sadece Türkiye sert bir tepki gösterdi. Mursi'ye sahip çıkan ve Mısır’da işlenen suça karşı çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Diğer devlet başkanlarının da buna sessiz kalmamasını istiyoruz.”

"Arap ülkelerin Mursi hakkında sessizliği talihsizlik"
Müslümanların sosyal, siyasi ve kültürel konularda karşı karşıya kaldığı konulardaki yazılarıyla uluslararası alanda tanınan fikir adamlarından Anis Ahmed de Müslümanların Mısır’da yaşananlara sessiz kalmasının üzücü olduğunu ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malezya İslam Üniversitesi’nde görev yaptığı dönemde dekanlığını da yapan Ahmed, “Müslüman dünyasını temsil ettiklerini düşünen Arap ülkelerinin Mursi hakkında sessizliğini koruması çok büyük bir talihsizlik” dedi.

Arap dünyasının aynı zamanda "Müslüman ümmetinin önceliklerin bihaber olduğunu" dile getiren Ahmed, Arapların çoğunun "ülkelerine demokrasi getirmek isteyen diktatörler tarafından yönetildiğini" söyledi. Ahmed, Türkiye’nin Mursi’nin idam kararına karşı çıkmada yalnız bırakılmasının nedenlerinden birinin bu olduğuna işaret etti.

Arapların yanında diğer Müslüman ülkelerin de Mursi kararına ses çıkarmamalarının kaygı verici olduğunun altını çizen Ahmed, “Mısır’daki trajediye İslam dünyasının yeterince ilgi göstermemesi çok üzücü. Mursi’nin görevinden uzaklaştırılması ülkede demokrasinin katledilmesidir. Türkiye haricinde, demokrasiyi desteklediklerini iddia eden ülkelerin hiçbiri bunu protesto edecek tek kelime etmedi” değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Yazın