TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

'Musul'u DAEŞ'ten kurtarmak için mücadele edeceğim'

Musul İl Meclisi tarafından Vali olarak seçilen Sultani, Duhok'ta düzenlediği basın toplantısında tek amacının DAEŞ'in bölgeden çıkarılması olacağını belirtti.
'Musul'u DAEŞ'ten kurtarmak için mücadele edeceğim'
ERBİL (AA) - Irak'ta Musul Valisi Nufeyl Hamadi Sultani, siyasi ve iç tartışmaları bir kenara bırakarak Musul'un terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtulması için mücadele edeceğini söyledi.

Musul İl Meclisi tarafından Vali olarak seçilen Sultani, Duhok'ta düzenlediği basın toplantısında tek amacının DAEŞ'in bölgeden çıkarılması olacağını belirtti.

Musul halkına hizmet etmek için seçildiğini dile getiren Sultani "Musul halkı, iç ve siyasi tartışmalarla vakit öldürmemelidir. Hepimiz, ortak amaç ve hedef için çalışmalıyız. Yeni bir ruhla Musul halkına hizmet edeceğime söz veriyorum" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Başbakan Haydar el-İbadi ve Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'den, Musul'un bir an önce kurtarılması için yardımcı olmalarını beklediğini ifade eden Sultani, "Musul halkı zulüm gördü ve büyük sıkıntılar yaşadı. Terör örgütü DAEŞ, bu halka büyük bir felaket yaşattı. Artık bunun sona ermesini ve halkımızın evine dönmesini istiyoruz" diye konuştu.

Musul'un Tilkef ilçesinde dün gerçekleştirilen toplantıda 39 üyeden oluşan Musul İl Meclisi, 14 aday arasından En-Nahda Grubu adayı Nufeyl Hamadi Sultani'yi vali olarak seçmişti. Sultani, görevinden alınan Esil Nuceyfi'nin yerine getirildi.
Yorum Yazın