TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.101
  • Altın 2278.573
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Narkotik operasyonu jandarma kamerasında

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Şüphelinin uyuşturucu maddeyi sakladığı odaya sprey sıkarak operasyona katılan narkotik köpeğinin koku almasını engellemeye çalıştığı öğrenildi.
Narkotik operasyonu jandarma kamerasında
İSTANBUL / İHA - Edinilen bilgilere göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu İllerinden temin edilip İstanbul Bağcılar’a getirilen uyuşturucu maddelerin İstanbul geneline özellikle Arnavutköy ilçesinde bulunan eğlence yerlerinde satıldığı yönünde bir ihbar aldı.

İhbar üzerine operasyon başlatan jandarma ekipleri belirledikleri şüpheliyi yaklaşık bir ay fiziki takibe aldı. Ekipler takip neticesinde uyuşturucu maddenin Bağcılar İlçesi Mahmutbey mahallesindeki F.Ö.(66) isimli şahsa ait evde satış yapılmak üzere hazır bekletildiğini tespit etti. Bunun üzerine jandarma ekipleri belirlene adrese narkotik köpeğinin de katılımıyla 6 Ekim’de operasyon düzenledi. Şüphelinin uyuşturucu maddeyi sakladığı odada sigara içerek ve oda spreyi sıkarak narkotik köpeğin koku alma duyusunu engellemeye çalıştığı öğrenildi.

Yapılan operasyonda 2 kilo 184 gram eroin, 250 Euro,500 dolar, 7 bin 850 TL para, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde satışında kullanılan muhtelif boy ve ebatta kilitli poşet ve uyuşturucu madde yapımında kullanılan katkı maddeleri ele geçirdi.

13suçtan sabıkası bulunan F.Ö. isimli şahıs Cumhuriyet Başsavcısının talimatıyla gözaltına alındı.

F.Ö.’nün yaşında olması ve operasyon neticesinde rahatsızlanması üzerine Küçükçekmece’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedavi edildi. Zanlı tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadeleye kararlılıkla devam edilmekte olup, ele geçirilen bu malzemelerle birlikte son bir yıl içerisinde yapılan operasyonlar sonucunda toplam 263 kilo Eroin ele geçirdiği öğrenildi.
Yorum Yazın