TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Natıoanal Geographıc Store, Türkiye'de zincir kuruyor

Dünya çapında 164 ülkede, 27 dilde ve 290 milyonun üstünde evde izlenebilen kanalı, dünyanın en yüksek tirajlı ve 33 dilde yayımlanan dergisi ile doğa, popüler bilim, ekoloji, tarih, coğrafya, keşifler gibi konuları işleyen National Geographic, 7 yıl önce başladığı ve 15 ülkede faaliyet gösterdiği mağazacılık faaliyetine Türkiye’yi de ekliyor.
Natıoanal Geographıc Store, Türkiye'de zincir kuruyor
İSTANBUL / İHA - National Geographic lisans sahibi Worldwide Retail Store, Madrid, Londra, Sidney, Dublin ve Panama’da açtığı National Geographic mağazalarından sonra, şimdi de Türkiye’deki ilk mağazasını İzmir’de açmaya hazırlanıyor. Kasım ayında açılacak İzmir mağazasının ardından National Geographic, 2015’in ilk aylarında ikinci mağazasını İstanbul’da açacak. Bayim Olur musun Franchising Fuarı için İstanbul’da bulunan National Geographic Mağazaları Ticari Direktörü Fabrizio Cavallari, Türkiye’nin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek 15 ülkede faaliyet gösterdiklerini Türkiye’de iki yıl içinde 8 mağaza açmayı hedeflediklerini söyledi. Cavallari, Türkiye’nin turizmdeki yüksek potansiyeli, genç nüfusu ve dinamik ekonomisi ile Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu söyleyerek Türkiye’deki faaliyetlerinin başarılı olacağına inandıklarını belirtti.

National Geographic Mağazalarının Türkiye temsilcisi Fatma Şahin ise National Geographic mağazalarının satış konsepti hakkında bilgi sahibi oldukları anda sürecin bir parçası olmayı arzuladıklarını ifade ederken, National Geographic Mağazasının konsept olarak Türkiye’deki başarısına olan inançlarının nihai kararlarında belirleyici olduğunu belirtti. Fatma Şahin, sadece keşif ve macera tutkunlarının değil, 7’den 70’e herkese hitap edebilecek National Geographic mağazalarını, başlangıç olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de açmayı ve mağaza ağını daha sonra ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Fatma Şahin, İstanbul’da açacakları mağaza için daha çok hayatın içinde olacak bir mekan düşündüklerini belirterek, "Turistlerin kullandıkları mekanlarda olmak istiyoruz yani İstanbul için ilk düşüncemiz bir cadde üzerinde olmak. National Geographic mağazaları genelde ortak konseptli mağazalar ama mutlaka bulundukları ülkenin karakteristik bazı unsurlarını bünyesine dahil ediyor. Biz de Türkiye’ye has eklemelerle mağazalarımızı zenginleştireceğiz. Ayrıca her mağaza bulunduğu ülkeye ait bazı ürünler satabiliyor. Bunun oranı genel ürünlerin yüzde 10’una denk geliyor" dedi.
Şahin, Türkiye’de bir çok firmanın ailelerine dahil olmak istediklerini söyleyerek "National Geographic bu konuda çok hassas mesela çevreye zarar veren bir kuruluş veya silah ticareti yapan bir firma ile çalışılması söz konusu olamaz" dedi.

National Geographic mağazasında, yaz ve kış olmak üzere her sene iki sezon koleksiyonu satışa sunulacak. Ayrıca, farklı ülke ve coğrafyalara seyahat edenlere yönelik olarak, mevcut sezon dışındaki ürünlere de yer verilecek. Karma Grup ve WRS işbirliği, National Geographic’in ödüllü dergi ve kitapları da dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesini barındıracak. Ürün yelpazesinde, olağan seyahat malzemelerinden, farklı iklim ve faaliyetlere uygun çok katmanlı giysilere kadar macera ve keşfin doğasında bulunan zorluklara uygun olarak tasarlanmış ürünler de bulunacak. Ana ürün kategorileri, giyim, optik, çanta, seyahat koleksiyonu, aksesuar, kırtasiye, haritalar, dünya-küreler ve çocuklara hitap eden ürünlerden oluşacak.

National Geographic mağazalarının Türkiye temsilcisi Fatma Şahin, mağazalardan edilecek karın National Geographic Vakfı’na gideceğini belirterek, bilim, keşif, eğitim ve doğaya da katkıda bulunacaklarını söyledi. Sadece mağaza olarak değil aynı zamanda bir yaşam ve faaliyet alanı olarak hizmet verecek olan National Geographic mağazalarında bulunan kafelerde 5 kıtadan yiyecek, kahve ve farklı içecekler servis edilirken yöresel tatlara da yer verilecek, çocuklar için eğitim ve eğlenme alanları olacak, fotoğraf etkinlikleri düzenlenecek.
Yorum Yazın