TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Nebati, CHP, MHP ve HDP'yi farklı yumurta üçüzleri olarak niteledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, farklı yumurta üçüzleri olarak nitelediği CHP, MHP ve HDP’nin, ‘paşa babaları’ olarak ifade ettiği Pensilvanya’dan gelen talimatlarla hareket ettiklerini öne sürdü.
Nebati, CHP, MHP ve HDP'yi farklı yumurta üçüzleri olarak niteledi
ŞANLIURFA / İHA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa milletvekili adayı Dr. Nureddin Nebati, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yaptığı seçim ofisi açılışında, CHP, MHP ve HDP’yi farklı yumurta üçüzleri olarak niteledi.

Nebati, bu partileri ise paşa babaları olarak nitelediği Pensilvanya’nın yönlendirdiğini kaydetti.

Koalisyonu iktidara taşımak ve AK Parti’yi düşürmek için algı operasyonları da yapıldığını belirten Nebati, şunları kaydetti:
“Farklı yumurta üçüzleri ile bunların akıl hocalarından bahsetmek istiyorum. Birinci sırada CHP var. Bunların koalisyonunun başı CHP. Öbür ortak MHP, koalisyon ortağı olacakmış. Farklı yumurta üçüzünün ikincisi. Öbür ortak MHP, koalisyon ortağı olacakmış. Farklı yumurta üçüzünün ikincisi. Öbür tarafta da HDP. Koalisyonun en küçük ortağı olacakmış.

Bir de bunların paşa babaları var. Pensilvanya’dan haber gönderiyor. Diyor ki ‘HDP bağımsız olarak girme. Parti olarak gir, koalisyon kuracaksınız’. O ‘tamam’ diyor. Doğan Grubu’na, ’Hürriyeti’nin logosunda Türkiye Türklerindir yazıyorsun, Türkler dışında kimseyi tanımıyorsun ama HDP’ye 24 saat ekranını, gazete sayfalarını açacaksın’ diyor. O da ‘tamam’ diyor. MHP’ye, ‘Sen CHP ile’, CHP’ye ise ‘sen bunlarla masaya otur’ diyor. Onlar da ‘tamam’ diyor. Bunları yönetiyor. Bir algı operasyonu. Koalisyon hükümeti kuruluyor. AK Parti gitti. Nereye gitti AK Parti? AK Parti burada, milletin partisi. Hiçbir yere gideceği yok inşallah.”

CHP’YE ELEŞTİRİ
Nebati, CHP’nin kargaşa ve kaos ortamlarından beslendiğini savunarak, “Bu CHP, bu memlekette Allah için taş üstüne taş koymamıştır. Varsa taş kaldırmıştır. Uğraşmadığı, didişmediği kimse yoktur. Kürtleri dağlara gönderen zihniyet onların zihniyeti, 90 yıl boyunca onları tanımadı. Yıllarca Arapları, Arap olarak bilmediler. ‘Arap Mekke’de, Medine’de kalsın, Çankaya bize yeter’ dediler. Müslümanlar, mütedeyyinler, muhafazakarlar, onlar için öcüydü, tu kakaydı. Atatürk’le bile uğraştılar. Kendi içlerinden olan insanları bile bombalarla öldürdüler, katlettiler. Kendileri aleviyken, ‘alevi’ diyemediler. Hep tek bir ülküleri vardı, tektip insan. Bunlar ortak buldular, darbe yaptılar, Menderes’i astılar. Ortak buldular, kasaları boşalttılar, 13 Eylül’ü, 28 Şubat’ı yaptılar. Rahmetli Hoca’yı iktidardan uzaklaştırdılar” dedi.

“ÜLKE CHP’YE 4 SANİYE BİLE TESLİM EDİLEMEZ”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun seçmenden 4 yıllığına yetki istemesini de değerlendiren Nureddin Nebati, CHP’ye 4 saniyeliğine bile ülkenin emanet edilemeyeceğini söyledii. Nebati, “Utanmadan, sıkılmadan, aklanmadan ‘ben 13 yıl istemiyorum, bana 4 yıl verin, ben bu ülkeyi idare edeceğim’ diyor. Sana 4 yıl değil, 4 ay değil, 4 hafta değil, 4 gün değil, 4 saat değil, 4 dakika değil, 4 saniye bile bu ülke teslim edilmez. Çünkü sen 4 koyuna bile sahip çıkamazsın. Onun derdi başka, 13 yılda ne yapıldıysa, 4 yılda hüüp. 25 bankayı batırdılar, Merkez Bankası’nda para bırakmadılar. Şimdi kasalar doldu. 130 milyar dolar kasada. İMF’ye borcumuz yok. Devlet güçlenmiş, zenginleşmiş. 4 yıl olur mu, bak biz 2023, 2053, 2071 diyoruz. Senin vizyonun, ufkun yok mu? ‘Bana 4 yıl verin’ diyorsun” diye konuştu.

"SENİN DE KASETİNİ KOYAR, GÖNDERİRLER"
Nebati, “Eğer yüzde 26 oy alamazsam genel başkanlıktan istifa ederim diyor. Senin istifa etmene gerek yok ki. Nasıl ki kaseti koydun geldin. Senin de kasetini koyarlar, gönderirler” dedi.

“MHP ‘IRK’ TEMELİNDE SİYASET YAPIYOR”
MHP’yi de eleştiren Nebati, MHP’nin ırk temeli üzerine siyaset yapan bir parti olduğunu kaydetti. Şanlıurfa’daki MHP adaylarına tepki gösteren Nebati, “Bu beyefendi hayatı boyunca bu memlekete bir şey vermemiş. Sadece işaret yaparlar. Ellerini uzatırlar. Bir koalisyon ortağı bulurlar. Bu ülke bölünüyor, ihanet diye bağırırlar sadece. 78 milyonu biz kardeş ettiğimizi söylediğimizde ‘edemezsiniz’ derler. MHP ırk temeli üzerine siyaset yapan bir parti. Bu, Arapı, Kürdü, Aleviyi, onu, bunu tanımam demektir. Neyi tanıyorsun. Türklerden başka kimseyi tanımıyor. Arap kardeşlerim, Türk milliyetçiliği adına çıkmış bir parti, nasıl oluyor da Ova’nın sesi oluyor. Bana bunu izah edebilecek bir kişi var mı? Şimdi MHP, Arapın mı, Türk’ün mü, Kürdün mü sesi? Sen Türk’ün sesiysen, nasıl oluyor da Araplardan oy istiyorsun? Arapların oyu öyle alınmaz. Ey Türkiye, biz Arapın da, Türkün de, Kürdün de, Lazın da, Çerkezin de, Alevinin de, Yezidinin de sesi olmakla alınır” diyerek eleştirdi.

“UĞRAŞMA SURİYELİLERLE”
MHP’lilerin Şanlıurfa’da Suriyeliler üzerinden oy toplamanın peşinde olduğunu savunan Nebati, Akçakale Sınır Kapısı’ndan ülkeye girmeye çalışanlar üzerinden provokatif tavırlar takınıldığını kaydetti. Suriyelilerle uğraşılmasını istemeyen Nebati, şöyle konuştu:
“İnsanın kanı, canı üzerinden politik hesap yapılır mı? Hiç mi Allah’tan korkun yok. Allah’tan kork. İnsanın canı, kanı, namusu bize emanet, bizim namusumuzdur diyoruz. Uğraşma şunlarla. Bir taraftan kışkırtacaksın, ortaya birilerini koyacaksın, Suriyelileri istemiyoruz diye 30 kişiyi Suriye’ye göndereceksin, eylem yaptıracaksın. Öbür taraftan da kapıdan Türkiye’ye girmek isteyenler için ‘Türkiye Cumhuriyeti, Kürtleri aldı, bunları almıyor’ diyeceksin. Allah’tan korkmuyor musun? Türkiye’ye gelen 1 milyon 700 bin Suriyeli var. Arapı, Kürdü, ayrım yapmadan hepsine bakıyoruz. Dürüst, doğru değiller. İnsanın canı, kanı onlar için su. Akmış, ölmüş, gitmiş, önemli değil.”

HDP’yi eleştirerek konuşmasını sürdüren Nebati, “Öbür tarafta da HDP, malum, bir şey söylemeye bile gerek yok. Bizim Kabe’miz belli, onlarınki belli. Bizim için Kudüs’ün önemi belli, onlar için de belli” diye konuştu.
Ardından dualarla seçim ofisinin açılışı yapıldı.
Yorum Yazın