TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Nepal'de ölenlerin sayısı 7 bin 276'ya yükseldi

Nepal'de son 80 yılın en büyük deprem faciasında ölenlerin sayısı 7 bin 276'ya yükseldi.
Nepal'de ölenlerin sayısı 7 bin 276'ya yükseldi
KATMANDU (AA) - Enformasyon Bakanı Minendra Rijal, başkent Katmandu ve çevresindeki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, kalan işlerin yerel işçiler tarafından da yürütülebileceğini söyledi.

Halkın Gotama Buda'nın doğum gününü kutlamaya hazırlandığına dikkati çeken Rijal, yabancı yardım gönüllülerinin köyler ve dağlık alanlardaki çalışmalarda polis ve askerlere yardımcı olabileceklerini kaydetti.

101 yaşındaki dede, 8 gün sonra kurtarıldı
Bu arada depremden 8 gün sonra 101 yaşındaki bir kişi, enkaz altından mucize eseri kurtarıldı.

Nepal İçişleri Bakanlığı'na bağlı Acil Durum Operasyon Merkezi, başkent Katmandu'nun 80 kilometre kuzeybatısındaki Nuwakot kenti yakınlarında yer alan Kimtang köyünde yıkılan evinin enkazından çıkarılan Funchu Tamang'ın hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Tamang'ın ellerinden ve bileklerinden hafif yaralandığı, durumunun iyi olduğu belirtildi.

Havaalanı büyük uçaklara kapatıldı
Yetkililer, pistin hasar gördüğünü öne sürerek Katmandu'daki havaalanını büyük uçaklara kapattı. Depremzedelere insani yardım taşıyan nakliye uçakları, bu havaalanını kullanıyordu.

Tribhuwan Uluslararası Havaalanı Müdürü Birendra Shrestha, pistlerin yiyecek, tıbbi malzeme, arama kurtarma ekipleri ve yardım görevlilerini taşıyan büyük askeri ve nakliye uçakları için değil, orta boy yolcu uçakları için inşa edildiğini belirtti. Shrestha, büyük uçakların iniş ve kalkışları nedeniyle pistte çatlaklar meydana geldiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM), depremzedelere yardım göndermeye devam edileceğini açıkladı.  

Bu arada deprem faciasının yaralarını sarmaya çalışan ülkenin başkentindeki yüzlerce Budist, Buda'nın doğum gününü kutlamak için Swayambhunath Tapınağı'nı ziyaret etmeye başladı.
Yorum Yazın