TİC Holding Header
  • USD 32.394
  • EUR 35.069
  • Altın 2325.102
  • BIST 100 9129.19
  • Eğitim

Nilüfer Koleji’nden Oxford’a 12 finalist

Oxford Üniversitesi tarafından düzenlenen İngilizce hikaye okuma yarışmasının bu yıl beşincisi yapıldı. Yarışmada 12 finalist ile Nilüfer Koleji Güney Marmara bölgesine damgasını vurdu.
Nilüfer Koleji’nden Oxford’a 12 finalist
BURSA / İHA - İngilizce hikaye okumaya teşvik etmeyi hedefleyen yarışmaya her yıl binlerce öğrenci katılıyor. Bu sene Oxford Big Read yarışmasının 2 raundunda ilk ve orta okul bölümlerinden toplam 40 öğrencinin finalist olabildiği yarışmada, Nilüfer Koleji 12 öğrenci ile bu alanda en fazla öğrenciye sahip olan kurum oldu.

Küreselleşen dünyamızda bir yabancı dil öğrenmenin zaruret hale geldiğini ifade eden Nilüfer Koleji Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, bir dilin bile yeterli olmadığı günümüzde İngilizcenin dünyanın ortak dili olduğunu söyledi. Yabancı bir lisan öğrenmenin zor olduğunu belirten Genel Müdür Kıcıroğlu “Öğrenilen dilin kalıcı hale gelebilmesi, öğrenilenlerin tekrarıyla mümkündür. Bunun da en iyi yolu okumaktır. Birçok dil öğrencisi, öğrendiği dili kendine güvenemeyip kullanamaz. Çünkü öğrendiği dili konuşmak için yeterli zaman harcamaz. Halbuki öğrenilen dilde okuma, o dili konuşmanın en kolay, en açık ve en eğlenceli yoludur. Big Read yarışması bu açıdan çok mühim. Oxford University Press’e düzenledikleri bu kampanya ve yarışma organizasyonundan dolayı teşekkür ederim” dedi.
Yorum Yazın