TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Obama, Musul Barajı'nın geri alınması ileri doğru büyük bir adım

ABD Başkanı Barack Obama, Musul Barajı’nın, Peşmerge ve Irak ordusu tarafından IŞİD militanlarının elinden geri alınmasının ileri doğru büyük bir adım olduğunu söyledi.
Obama, Musul Barajı'nın geri alınması ileri doğru büyük bir adım
İHA - ABD Başkanı Barrack Obama, Irak’taki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Irak’ta ABD’nin desteğiyle IŞİD’e karşı verilen mücadelede aşama kaydedildiğini gözlemlediğini dile getiren Obama, gerçekleştirilen hava saldırıları sayesinde IŞİD militanlarının Kuzey Irak’taki ilerlemelerinin durdurulduğunu ve militanların geri püskürtüldüğünü ifade etti. IŞİD’in kontrolünde bulunan Musul Barajı’nın Peşmerge ve Irak ordusu tarafından geri alınmasının ileri doğru büyük bir adım olduğunu söyleyen Obama, bu operasyonun, Irak ordusu ve Kürt güçlerin birlikte çalışabildiğini gösterdiğini belirtti. Obama, “Ve böyle yapmaya devam ettikleri sürece ABD’nin güçlü desteğini alacaklar” dedi.

Kuzey Irak’taki insani krize müdahale etmek için uluslararası bir koalisyon oluşturmaya başlandığını aktaran Obama, “Binlerce Yezidi’nin Sincar Dağı’ndan kaçmasına yardım etmek için çalışmamıza rağmen, IŞİD’in şiddeti yüzünden yüz binlerce Irak vatandaşı evinden oldu ve çok daha fazlası da risk altında. ABD, Irak hükümetinin yanı sıra, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, İtalya ve Avustralya ile birlikte çalışarak ihtiyacı olan insanlara gıda takviyesi ve uzun süreli destek sağlayacak” diye konuştu.

Obama ayrıca Irak’ta yeni hükümetin kurulmasının önemini vurgulayarak, bu yönde atılan somut adımları överken, bu sürecin daha da hızlandırılması gerektiğine işaret etti. Obama, istikrarlı bir hükümetin kurulamamasının IŞİD’in yararına olacağına dikkat çekerek, Irak halkına da birlik çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’e karşı yapılan hava saldırılarının ise devam edeceğinden şüphe edilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Yorum Yazın