TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Of'ta yaralar sarılıyor

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 19 Eylül ile 24 Eylül tarihleri arası belirli aralıklarla şiddetli yağışlar sonrası maddi hasarların meydana geldiği Of’u ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Of'ta yaralar sarılıyor
TRABZON / İHA - Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Of Kaymakamı Eren Aslan’nın eşlik ettiği ziyarette Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu ilk olarak Of Belediyesi’ni ziyaret ederek belediye başkanı Salih Sarıalioğlu’ndan bilgi aldı.

Bölge halkına ’geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Öz, “Sel olayının yaşandığı günlerde Büyükşehir belediye başkanımızla birlikte yurt dışında olmamız nedeniyle heyelan bölgesine gelememiştik. Bölgemizde afet olaylarıyla maalesef sürekli karşılaşıyoruz. Ancak bu konuda neler yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Yaşanan bu afet ve sel olaylarından ders çıkarmalıyız. Taşkın koruma kurullarımızın ile çalışarak dere yataklarında uygunsuz yapılaşmalara engel olmamız gerekiyor. Heyelana ve benzeri doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız fakat asıl önemli olan afet olayı gerçekleşmeden gerekli tedbirleri almaktır. İlçemizde yaşanan bu sel felaketinde can kaybının olmaması sevindiricidir. Çünkü canın telafisi olmuyor ama zararlar bir şekilde karşılanıyor. Heyelandan zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaşanan heyelan olayından dolayı bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Belediyemiz heyelandan dolayı zarar gören tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya gayret göstermiş, bundan sonra da aynı kararlılıkla yaraların sarılması için çalışacağız” diye konuştu.

Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı ve Köprübaşı ilçelerinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yağmurların ardından özellikle Of’ta su taşkınları ve heyelanların yaşandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Ekiplerimizin 24 saat aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğü Of’ta herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olayı yaşanmadı. Büyükşehir Belediyesi 19 Eylül günü yağan yağmur nedeni su kuyuları ve TOKİ binalarının bodrumlarının su ve hezeyanlarla ile dolmasına neden olan dere yataklarını ıslah ederek 23 Eylül akşam saatleri ile 24 eylül akşam saatleri arasında yağan şiddetli yağmurda söz konusu yerlerin tekrar su baskınına uğramasının önüne geçti. Su baskınlarını ardından ekiplerimiz Of’un ana caddelerini yıkayarak temizleyerek selin izlerini kısa sürede sildi” ifadelerini kullandı.

Of Belediye Başkanı Salih Sarıalioğlu da, heyelan nedeniyle kapanan yolların büyük bir bölümünün açıldığını söyleyerek, “Bölgedeki zararın tespiti için titiz bir inceleme yapılıyor. Selden dolayı aniden meydana gelen ve şans eseri can veya mal kaybına sebep olmayan toprak kaymaları, ulaşımı büyük oranda engellemişti. Valiliğimizin ve büyükşehir belediyemizin verdiği desteklerle ulaşıma kapanan bu yolların büyük bir kısmı açıldı. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Beraberindekilere İlçe Jandarma Komutanlığına giden Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu Yüzbaşı Neşet Daler’den brifing aldı. Ardından heyelanlı bölgelerde incelemelerde bulunan Vali, heyelandan zarar gören ailelerle sohbet ederek onlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yorum Yazın