TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Öğrencilerden taciz protestosu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, okuldan yurda giderken bir kız öğrencinin taciz edildiği iddiasını protesto etti.
Öğrencilerden taciz protestosu
İHA - İnternet üzerinden haberleşerek bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik öğrenci grubu, DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi’nden yurdun bulunduğu alana çeşitli sloganlar atarak yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan DPÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Özgül Mazlum, bir arkadaşlarının üniversiteden yurda giderken yolda tacize uğradığını söyledi. Arkadaşlarının hem sözlü hem de fiziksel saldırıya uğradığını ileri süren Mazlum, "Bu yurda gelen arkadaşlarımız, çevrede alkol şişeleri, yolun ışıksız ve herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığı için sürekli alkollü insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyorlar. Yurda gelmek için yola çıkan öğrenciler, bu durum karşında ya üniversiteye geri dönüyorlar ya da koşa koşa yurda gelip Allah’a dua ediyorlar" diye konuştu.

Mazlum, bu konuyla ilişiği olduğunu düşündükleri bir aracın plakasını emniyet birimlerine ilettiklerini ve gerekenin yapılacağını dile getirdi. Grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
Yorum Yazın