• Genel

Öğretmenlerin yemin töreninde davetiye krizi

Hatay’ın Arsuz ilçesinde stajyerliği kalkan öğretmenler için düzenlenen yemin töreninden kaymakama davet gönderilmediği ortaya çıkınca milli eğitim programı iptal etmek zorunda kaldı. Kaymakam ise müfettiş talep etti.
Öğretmenlerin yemin töreninde davetiye krizi
HATAY / İHA - Arsuz ilçesinde stajyerliği kalkan 20 öğretmen için ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından öğretmenlere asaletlerinin verileceği bir yemin töreni düzenlendi. Etkinliğin düzenlendiği okula 20 stajyer öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın başlaması için beklenen Kaymakamı Fatih Baysal’ın davetiyeden haberdar olmadığının öğrenilmesi üzerine yapılan tüm hazırlıklar ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından iptal edildi.

Programa aileleri ile katılan öğretmenler ise yaşanan bu duruma tepki gösterdi.

Kaymakam Fatih Baysal’ın aynı zamanda Belen İlçe Kaymakamlığı’na vekaleten baktığı için davetiye krizi yaşandığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, “Programı erteledik” dedi.

Kendisine davetiye gelmediğini belirten Kaymakam Baysal ise, “Benim ilçe kaymakamı olarak böyle bir davetiyeden bilgim yok. İlçe milli eğitim müdürü ve davetiyeyi hazırlayan kurul için müfettiş talep ettim” diye konuştu.
Yorum Yazın