TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Eğitim

Okan Koleji, Dünya Pi Günü'nü kutladı

Okan Koleji, matematiğin ünlü sabit sayısı 'Pi' için kabul edilen '14 Mart Dünya Pi Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Okan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezgin Sezen, Okan...

Okan Koleji, Dünya Pi Günü'nü kutladı
CRA -

Okan Koleji, matematiğin ünlü sabit sayısı 'Pi' için kabul edilen '14 Mart Dünya Pi Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Okan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezgin Sezen, Okan Koleji öğrencilerine Pi sayısının tarihini ve hesaplamalardaki önemini anlattı.

ABD tarih formatında 14 Mart’ın 3/14 olarak geçmesi ve bunun Pi sayısının en yaygın kullanımı olması nedeniyle kabul edilen Dünya Pi Günü’nde Okan Koleji öğrencileri Pi sayısının tarihini ve önemini öğrendi. Eski Mısır, Babil, Hint ve Yunan uygarlıklarında varlığı ve hatta değerinin 3′ün biraz üzerinde olduğu bilinen Pi sayısının adının, geometrik şekiller için kullanılan “çevre” teriminin Yunanca’daki karşılığından geldiğini belirten Okan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezgin Sezen, bu sözcüğün ilk harfi olan “π” karakterinin okunuşunun “Pi” olduğunu söyledi.

İlk kez 1706′da William Jones tarafından kullanılan bu sembolün yaygınlaşmasını sağlayan kişinin İsviçreli matematikçi Leonhard Euler olduğunu belirten Sezen, “Matematikte önemli bir yeri olan Pi, bazıları için bir sabit sayı olmaktan çok daha öte. Öyle ki, Pi sayısının basamakları arasında bir ilişki olup olmadığını ve bu basamakların belirli bir döngüyü takip eden diziler oluşturup oluşturmadığını anlayabilmek için uğraşan ve yaşamlarını bu amaca adayan birçok matematik tutkunu var” diye konuştu. Dairenin çevre uzunluğunun çapına bölümüyle elde edilen Pi sayısının tarihinin M. Ö. 2000 yılına dayandığını belirten Sezer, o dönemde Mezopotamya’daki uygarlıkların, tüm çemberlerin çevresinin çapına bölümünün sabit bir sayıya eşit olduğunu fark ettiklerini söyledi. Sezer’in konuşmasının ardından Okan Koleji öğrencileri Pi hafıza yarışmasında Pi sayısının basamaklarını ezberleyerek hafızalarını test ettiler. Okan Koleji Akıl Oyunları Kulübü ise Resfebe etkinliği düzenledi.

Okan Koleji Hakkında:
Anaokulundan itibaren Çince ve Rusça eğitimi, Anaokulundan itibaren öğrencilerine İngilizce’nin yanında 2. yabancı dil olarak Çinçe, Rusça, İspanyolca ya da Fransızca dillerinden birini de öğreten, Yetenek Geliştirme Programı ile öğrencilerinin yeteneklerinden maksimum performans almasını sağlayan Okan Koleji,  yenilikçi psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetiyle çocukları geleceğe tam donanımlı olarak hazırlıyor. Türkiye Golf Federasyonu’ndan know-how desteği alan Okan Koleji, oluşturulan tesis alt yapısı ve golf eğitim programı ile öğrencilerine dünyanın en popüler ve elit spor branşlarından biri olarak kabul edilen golf sporunu öğrenme imkanı sunuyor. Okan Koleji, dünyanın en önemli eğitim kurumlarında uygulanan son teknolojiyle üretilmiş 3D eğitim modüllerini öğrencileri ile buluşturuyor. Okan Koleji, dünyanın en köklü eğitim markası Pearson işbirliğiyle hazırladığı “School of Excellence” Programı ile öğrencilerine,  şimdiye kadar verilmiş en etkin, yenilikçi ve güvenilir dil eğitimini sunuyor.

Program, bu yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. School of Excellence’da tüm Okan Koleji öğrencileri, anaokulundan üniversiteye kadar İngilizceyi yaşayarak ve konuşarak öğrenirken bir yandan da yabancı dillerini uluslararası dil ölçütlerinde bir diploma ile tescil ettirebiliyorlar. Okan Koleji, Pearson ile yaptığı işbirliğinin ardından Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı uyumluluğu kanıtlanmış JETSET test hizmetlerini veren ilk test merkezi olmanın gururunu yaşıyor. Bu sayede hem Okan Koleji öğrencileri hem de diğer okullar/kuruluşlar JETSET İngilizce testlerine katılan öğrencilerinin seviyelerini uluslararası kriterlere göre ölçerek değerlendirebiliyorlar.

Yorum Yazın