TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Eğitim

Okan Koleji öğrencilerinden üniversite destekli kısa film projesi

Öğrencilerinin 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarına yönelik sürdürdüğü öğrenme metotlarına her geçen gün bir yenisini daha ekleyen Okan Koleji, Okan Üniversitesi’nin akademik gücünü de yanına alarak öğrencilerinin lisans düzeyinde çalışmalar yapmasına ka
Okan Koleji öğrencilerinden üniversite destekli kısa film projesi

Okan Koleji Tiyatro Kulübü öğrencileri, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü’nün desteğiyle hazırladıkları kısa film projeleriyle dikkat çekiyor.

Öğrencilerin senaryosunu yazdıkları, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin desteğiyle çekimini tamamladıkları “Mutluluğun resmi” isimli kısa film, daha eğitim hayatlarının başında olan kolej öğrencilerinin üst düzeyde tecrübe ve birikim kazanmalarına yardımcı oldu.

Okan Koleji Tiyatro Kulübü öğrencileri, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü’nün akademisyen ve öğrencilerinin desteğiyle sinema disiplinine dair çalışmalar gerçekleştirerek hazırladıkları “Mutluluğun resmi” isimli kısa film projesiyle unutamayacakları bir deneyim yaşadı. Kısa filmin çekimi öncesi atölye çalışmaları ile projeye ilk adımı atan öğrenciler, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar, Sinema-TV Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berrin Avcı ve Öğretim Görevlisi Burak Kaplan’dan senaryo ve kısa film çekimi üzerine eğitimler aldı. Kast seçiminden montaja kadar birçok konuda bilgilendirilen öğrenciler film çekiminin tüm aşamaları konusunda eğitildi. Okan Koleji’nin branş öğretmenlerinden Nurçin Karabıyık Bekbaş’tan yıl boyunca oyunculuk eğitimi alan Okan Koleji öğrencileri,  senaryosunu yazdıkları kısa filmde rol de aldılar.

Çekim ve montaj sürecinde Serkan Altaş’tan destek alan öğrenciler filmin gösterimini Okan Koleji’nde gerçekleştirdiler. Akademisyenlerden ve velilerden tam not alan öğrenciler, erken yaşta aldıkları sinema eğitimini farklı projelerde de pratiğe dökerek ulusal ve uluslararası kısa film yarışmalarına katılmak üzere çalışmalar yürüteceklerini açıkladılar. Çekimlerde çok yorulmalarına rağmen çekim sürecini öğrendikleri için mutlu olduklarını belirten öğrenciler, “Mutluluğun resmi” isimli kısa film ile çalışmalarının karşılığını aldıklarını söylediler.

Okan Koleji Hakkında
Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nün yanıbaşında yer alan Okan Koleji’nde, fizik, kimya, fen ve teknoloji laboratuarları, teknoloji ve tasarım derslikleri, konferans salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, basketbol-futbol sahaları, çok amaçlı kapalı spor salonu, golf sahaları, kütüphane, güzel sanatlar uygulama atölyeleri, sosyal faaliyet stüdyoları ile öğrencilerin kendilerini sosyal ve sportif alanda geliştirebilecekleri fiziki imkanlar sunuluyor. Dünyanın en büyük eğitim firması Pearson ile işbirliği yapan Okan Koleji, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı uyumluluğu kanıtlanmış JETSET test hizmetlerini veren ilk test merkezi olmasıyla dikkat çekiyor. Okan Koleji, anaokulundan itibaren İngilizce eğitiminin yanında Çince, Rusça, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birini daha ikinci dil olarak öğrencilerine veriyor. Okan Koleji, Türkiye’de müfredatına golf branşını adapte etmiş ilk pilot okul olarak da spora verdiği önemi ortaya koyuyor.
 

Yorum Yazın