TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Olgun Kart uygulaması

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi, 'Olgun Kart' uygulamasını başlattı. Türkiye’de ilk defa uygulanan Olgun Kart projesi kapsamında 65 yaş üstü yaşlılar belediye bünyesinde kurulan kafelerde çaydan indirimli faydalanacak.
Olgun Kart uygulaması
İHA - Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ’da 65 yaş ve üstü yaşlılara olgun kart uygulaması başlattı. Sahil dolgu alanında başlatılan uygulamaya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin 65 yaş üstüne uyguladığı kart sisteminde yaşlılar belediyeye bağlı çay bahçelerinde indirimli çay içecek. Kart sayesinde yaşlılar çaylara vermiş olduğu fazla ücretlerden kurtulacak.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediyesi Ekrem Eşkinat, "Mutlukent diye bir şirket kurduk. Bu şirket Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşların esenlik hizmetleri için kuruldu. İki temel fonksiyonu var. Bir tanesi taşeronu kaldırıp belediyenin şirketinin işçisi haline getirmek için ikincisi de kentin rantını oluşturan parkların işletimini yapıp buralardan oluşan kaynağın kentin sosyal ihtiyaçlarının ve dezavantajlarının aktarılması. Yani bir sosyal demokrat örneği böyle bir hedefimizde var. 5’inci yıl sonunda Süleymanpaşa’da aç insan kalmayacak. Zaten bizim sloganımız da ’Süleymanpaşa mutlu insanların yaşadığı kent.’ Buna bağlı olarak bir kart uygulaması ile Türkiye’de ilk defa 65 yaşın üzerindeki Süleymanpaşalı yurttaşlar mutlu kent çay bahçelerinde her gün birer çaylarını bizlerden içecekler. Kartı yüklüyoruz. 65 yaşın üstündekilere her vatandaşımız için geçerli bir kart. Bunun tanıtımını yaptık. Kartlarımızı dağıtmaya başladık. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Kartı yeni alan emekli öğretmen İrfan Efen uygulamanın güzel olduğunu ifade ederek, "Çok güzel bir uygulama. Belediyemizin çok güzel bir uygulaması. Bu tür uygulamaların devamını bekleriz. Yoksul kartları da bu şekilde acilen verirse Tekirdağ halkımız için çok güzel bir hizmet sunar belediyemiz" dedi.

Kartı yeni aldığını ifade eden Sebahat Kuşçu, kartını daha kullanmadığını söyledi. Kuşçu, "Çok güzel bir uygulama belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Şimdi bu kartı aldım çay içeceğim" ifadesini kullandı.
Yorum Yazın