TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Orhangazililerden vahşi cinayete tepki yürüyüşü

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, cuma namazı çıkışı yürüyen vatandaşlar, İbrahim Yerli’nin vahşici öldürülmesini protesto etti.
Orhangazililerden vahşi cinayete tepki yürüyüşü
BURSA / İHA - 23 Ocak tarihinde çalılıklarda öldürülmüş olarak bulunan İbrahim Yerli’nin akrabaları ve çok sayıda vatandaş, cuma namazı çıkışında Cumhuriyet Alanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı protesto eyleminde, “İbrahim’e yapılanlara tepkisiz kalma”, “Adalet istiyoruz”, “İdam istiyoruz” yazılı dövizler taşındı. Vatandaşlar, “İdam istiyoruz” diye slogan attı.

İbrahim’in anne ve babası da tepkilerini dile getirdi. Acılı anne Özlem Yerli, “İbrahim hınzır tuzağa düştü. İki taraf da ona yandı. Benimkine rahmet, ona lanet okunuyor. Hiç yanmıyorum. Hiç üzülmüyorum, ne mutlu bana. Şehit anasıyım. Allah hiç kimsenin böyle küçük yaşta oğlunu şehit etmesin” dedi.

Baba Yılmaz Yerli ise, başka İbrahimlerin ölmemesini istedi.

İbrahim Yerli’nin akrabası Seyfi Öztürk, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, “Ecelin saatine inanmış insanlarız. Belki İbrahim yine o gün orada ölecekti. Ama bu hunharca, zalimce yapılan olayı biz ve Orhangazililer anlayamıyoruz. Bundan sonra böyle olaylar olmasın, İbrahimler ölmesin. İnanıyoruz ki, bir insanın evladını öldürenler cezalarını fazlasıyla çekecektir. Biz adaletin tecelli ve tahakkuk edeceğine inandığımız için burada toplandık. Yoksa şehit edilen kardeşimize yapılan hunharlığın cevabını kendimiz vermeyeceğimizi Orhangazililer çok iyi biliyor. Başkaları bunu başka türlü anlatmaya çalışıyor. Bilsinler ki biz vatanımızı ve milletimizi severiz. Bu lekeyi kimse bize yapıştıramayacaktır. Ey Orhangazililer! Bundan sonra İbrahimlerin ölmemesi için kendimize gelmek, Allah’a iyi kul, Peygamber Efendimize iyi ümmet olmak zorundayız. Eğer biz değerlerimize saygı duyarsak, bu cinayetlerin azalacağına inanıyoruz. Yavrularımızı iyi yetiştirelim. Böyle bir dünyada yaşarken, yavrularımızı vatansever, milletsever, büyüklerine saygılı yetiştirmek zorundayız. Bu konuda üzerimize düşeni yapmak zorundayız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da, acılı aileye başsağlığı ve bir daha böyle olayların yaşanmamasını diledi. Çağlayan, "Gerek Yerli ailemizin, gerekse bütün Orhangazi’nin başı sağolsun. İnşallah bu tür acıları bir daha yaşamayız" dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar İbrahim’in mezarının başında dua etti. Anne Özlem ve baba Yılmaz Yerli, evlatlarının fotoğrafına sarılıp uzun süre göz yaşı döktü.
Yorum Yazın