TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

Ormanlık alan eski haline dönecek

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Mudanya’da ormanlık alandaki yangın sonrası başlatılan “#BursaİçinBirFidanDik” kampanyasıyla ormanlık alanın eski haline döndürüleceğini söyledi.
Ormanlık alan eski haline dönecek
30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Mudanya ilçesine bağlı Aksungur Köyü’nün ormanlık alanında başlayan ve Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köylerinin ormanlık alanlarına da sıçrayan yangını haber aldığı dakikadan itibaren gelişmeleri yakından takip etti.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU GRİ MANZARA KARŞISINDA DUYGULANDI
Yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı gece geç saatlerden, soğutma çalışmalarının devam ettiği sabahın erken saatlerine kadar sık sık bölgeye gelen Bakan Müezzinoğlu, yangının tamamen söndürülmesinin ardından bölgedeki son durumu helikopterle havadan inceledi. Müezzinoğlu, griye bürünen yaklaşık 50 hektarlık alanın son hali karşısında duygulu anlar yaşadı.
“Yüreğimiz üst üste gelen şehit haberleriyle yanarken, Bursamızdaki bu üzücü hadise ile ciğerlerimiz yandı” diyen Bakan Müezzinoğlu, bir an önce başlatılacak ağaçlandırma çalışmalarıyla yangından geriye kalan bu yürek burkan görüntüyü ortadan kaldıracaklarını söyledi.
Müezzinoğlu, Bursa Valiliği tarafından başlatılan “#BursaİçinBirFidanDik” kampanyasına gencinden yaşlısına, emeklisinden çalışanına Bursa’ya gönül veren herkesin büyük bir teveccüh gösterdiğine dikkat çekti.

BURSASPOR’DAN 160 BİN ADET FİDAN SÖZÜ
Bursaspor Kulübü’nü ziyareti sırasında, kulüp yönetiminin Bursalılar’ın da katkılarıyla 160 bin adet fidan dikme sözü verdiğine dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, Bursaspor’a da bu duyarlı yaklaşımından dolayı ayrıca teşekkür etti.

“BU İŞİN SİYASETİ OLMAZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşerek bölgenin yeniden ağaçlandırılmasıyla ilgili çalışmayı büyük bir hızla başlatmak istediklerini ifade eden Müezzinoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın da kampanyaya en güçlü desteği vermek için harekete geçtiğini söyledi.
Diğer siyasi partilere de çağrıda bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Yeşil Bursamızın o güzelim ormanlarını gelin hep birlikte genç fidanlarla yeniden canlandıralım. Bu işin siyaseti olmaz. Sloganımız, #BursaİçinBirFidanDik” dedi.
(İHA)
Yorum Yazın