• Asayiş

Osmaniye'de yük trenine bombalı saldırı

Osmaniye'de yük treninin geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 2 vagon uçuruma düştü.
Osmaniye'de yük trenine bombalı saldırı
OSMANİYE / İHA - Osmaniye’de yük treninin köprüden geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlaması sonucu trenin iki vagonu koparak 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Olayda iki makinist de hafif şekilde yaralandı.

Alınan bilgiye göre olay bugün öğle saatlerinde Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Yarbaşı beldesi yakınındaki ormanlık ve sarp alanda meydana geldi. Arazinin sarp olması nedeniyle oluşturulan tren yolu köprüsünden geçmekte olan yük trenine uzaktan kumandalı bomba ile saldırı gerçekleşti. Bombanın patlaması sonucu yük treninin iki vagonu koparak yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Bu arada tren yolunda da hasar meydana geldi. Olayda cam kırıklarından yaralandığı öğrenilen iki makinistin durumunun ise ciddi olmadığı belirtildi.

63303 sefer sayılı yük treninin demir cevheri yüklü olduğu ve İskenderun Demir Çelik Fabrikası'na yük götürdüğü bildirildi. Olayın ardından tren yolu ulaşıma kapanırken, DDY yetkilileri de olay yerinde inceleme yaptı. Bu arada güvenlik güçlerinin de olayın ardından operasyon başlattığı öğrenildi. Diğer yandan olayın meydana geldiği yer ve civarında daha önce de terör örgütü tarafından birçok defa yük trenlerine yönelik bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.
Yorum Yazın