TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Otomobil sürücüsüne kasksızlık cezası

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kasksız motosiklet sürücülerine yönelik olarak devam eden ve gün geçtikçe artan trafik uygulamasında ilginç bir olay meydana geldi. Motosikletleri durdurmadan arkadan plakalarına ceza uygulayan emniyet mensupları Alperen Bozdoğan isimli bir vatandaşa ait otomobil plakasına kasksızlıktan ceza kesti.
Otomobil sürücüsüne kasksızlık cezası
MANİSA / İHA - Kasksızlıktan ceza kesilen Alperen Bozdoğan'ın eline ulaşan ceza tutanağında 72'nci maddeden yani yüksek sesle müzik dinleme cezası kesildiği belirtiliyor ancak cezanın açıklamasında kask takmamak ibaresi yer alıyor. Ayrıca Alperen Bozdoğan'a kesilen ilginç cezanın tutanağı ise sosyal medyada günün en çok görüntülenen ve yorumlanan fotoğrafları arasında yer aldı. Öte yandan Turgutlu'da bir çok motosiklet sürücüsüne aynı gün içerisinden 7-8 ceza kesildiği iddialar arasında yer aldı. Aynı gün içerisinde 1'den fazla ceza yiyen motosiklet sürücüleri yaşanan duruma isyan etti.

Yaşanan ilginç olay sonrası eline geçen ceza tutanağını gören Alperen Bozdoğan, şaşkınlığını gizleyemediğini belirtti. Bozdoğan, "Son günlerde artan kasksız motosiklet sürücülerine yönelik cezalar Turgutlulu vatandaşları yıldırdı. Bir motosiklet sürücüsüne aynı gün içerisinde 3-4 ceza kesildiğini duyuyoruz. Ancak benim başıma gelen olay oldukça ilginç. Otomobilimin plakasına kasksız araç kullanmaktan 80 TL ceza geldi. Bu çok komik bir olay ve bu cezaların adil olmadığını gösterir. Cezaların seri bir şekilde kesildiğini düşünüyorum. Ayrıca plakama kesilen ceza tutanağında 72' nci maddeden cezaya maruz kaldığım belirtilmiştir. Bu maddede yüksek ses cezasıdır. Ancak ne ilginçtir ki benim aracımda ses düzeni de yok. Bunlara rağmen ceza tutanağı üzerine kask takmamak şeklinde yazıda yazılmıştır. Tüm bunlar çok komiktir ve tutanakta her şey net olarak bellidir" dedi.
Yorum Yazın