TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Oyuncak sektörü İstanbul'da buluştu

Türkiye’nin oyuncaklara yönelik en büyük ticaret fuarı İstanbul’da açıldı. Fuara, Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi katıldı.
Oyuncak sektörü İstanbul'da buluştu
İSTANBUL / İHA - Oyuncak sektörünün önde gelen firmaları İstanbul’da buluştu. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Toyzeria Oyuncak, Lisans, Oyun ve Oyun Ekipmanları Fuarı’nın açılışı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin tarafından yapıldı.

Toyzeria’nın 30 Ekim 2014’te kapılarını açmasıyla birlikte Türkiye’nin oyuncaklara yönelik en büyük ticaret fuarı, Yakın Doğu ve Orta Doğu’dan gelecek misafirlerini İstanbul’da ağırladı. Ulusal ve uluslararası 117 katılımcı 2 Kasım’a kadar İstanbul Fuar Merkezi’nin 9 ve 10 numaraları salonlarında, ürünlerini sergileyecek.

Fuarın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, ‘‘Oyuncak sadece oyuncak değildir bunu bilmemiz gerekir. Esas itibariyle çocuğun kişiliğinin şekillenmesidir. Çocuk oynayarak kişisel gelişimini sağlar. Bunun en önemli vasıtası oyuncaktır. Oyuncakların kültürlenme vasıtası olduğunu bilmemiz lazım. Şu anda Türkiye’de 18 yaş altı 20 milyonun üzerinde çocuk var. Bunu Orta Doğu’ya genellediğimizde bu, 100 milyonları bulacak rakamlardır ve ticari ciddi bir pazardır“ şeklinde konuştu.
Ticaret fuarının organizatörü ve Spielwarenmesse Middle East Fuarcılık Ltd. Şti.’nin Genel Müdürü Fatih Ciğerlioğlu ise Toyzeria’nın Türkiye ve çevre ülkelerdeki oyuncak pazarı için ne kadar önem taşıdığına dikkat çekti. Ciğerlioğlu, “Toyzeria ve Türk oyuncak sektörü sürekli olarak bir gelişme grafiği gösteriyor. Coğrafi konumunu, gelişme stratejisini ve ekonomi bölgelerinin merkezine olan yakınlığını düşündüğümüz zaman fuarın ideal bir konumda olduğunu görüyoruz. Bu fuar, şirketlere bağlantılar kurarak yeni iş fırsatları yakalama imkanı sunarken aynı zamanda arz ve talebe yönelik kıtasal bir merkez olma yolunda gelişmeye devam ediyor” dedi.

2 Kasım’a kadar sürecek fuara, aralarında Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Tayland ve ABD’nin de bulunduğu 34 ülkeden gelecek yaklaşık 8 bin ziyaretçinin katılmasını bekleniyor.
Yorum Yazın