TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Magazin

'Oyunculuk benim için nefes almak gibi'

Televizyon dizisi Karagül'e, Sevda karakteri olarak giren ve gelecek vaat eden oyuncular arasına ismini yazdıran Özlem Maden, oyunculuk hikayesini ve hedeflerini Ankara Life Dergisi okuyucularıyla paylaştı.
'Oyunculuk benim için nefes almak gibi'
İHA - Lise yıllarında tiyatroyla tanıştığını belirten Özlem Maden, hiperaktif bir çocukluk geçirdiğini ve bu yönünü avantaj olarak kullanarak her fırsatta kendini geliştirmeye ve keşfetmeye özen gösterdiğini kaydetti. 

Edebiyat öğretmeninin yönlendirmesiyle ilk tiyatro deneyimini yaşayan genç oyuncu, yaptığı işi, hayata tutunma sebebi olarak adlandırarak şunları söyledi:
"Oyunculuk hiç aklımda olmayan, kendimde keşfedemediğim bir yetenek oldu benim için. Ortaokulda başlayan judo maceram büyük bir hevesle devam ederken, bir gün lisede edebiyat öğretmenim 'tiyatro yapmalıyız' dedi ve o günden sonra içimde büyümesi gereken yaşam kaynağımı buldum. Devamında D.P.Ü Tiyatrosu beni bünyesine dahil ederek hayat çizgimi belirledi. Sonra konservatuar sınavları için planlı çalışmalar ve hedefler derken yedi yıldır tükenmeden hedefime kilitlendim. Şimdi de emin adımlarla ilerlediğimi düşünüyorum. Oyunculuk benim için sadece bir iş değil nefes gibi oldu. Belki bencilce olacak ama kendimle gurur duyuyorum çünkü tüm kötülüklere ve engellere rağmen pes etmeyerek yoluma devam ettim. Öyle bir şey ki şu an hayata tutunma sebebim olacak kadar yüceldi. Halbuki herkesten ve her şeyden daha nankördür bizim mesleğimiz. Ama bu mücadelenin sonucunu bir şekilde takdir ile alıyorsunuz."

Maden, "Her karakterin ayrı bir hikayesi, ayrı bir rengi, ayrı bir dokusu ve kokusu" olduğunu belirterek öncelikle hikayeyi doğru anlayıp benimsemenin önemine değindi. Herkesin ayrı bir metodu olduğuna dikkati çeken Maden, "Ben önce kendi özelliklerimi sıralar, canlandıracağım karaktere bende olmayanları yüklemeye çalışırım ki sonrasında ikimizin hayatında bir bağ oluşmasın, böylece duygularımıza yenik düşmeyelim. Hayali bir karakter oluşturduğumuzda benliği, duyguları ve tepkileri oluşur. İşte o taşları doğru yerleştirmeyi başarırsak güven bütünlüğü ile tamamlar ve sunarız" dedi.

Kariyerinde hedefinin, "şu işin baş rolü" diye anılmak yerine "bu karakteri en güzel Özlem Maden oynar" dedirtebilmek olduğunu ifade eden Maden, bunun dışında başka bir hedef belirlemediğini, çünkü hayatın akışında her gün yeni şeylere tanık olunduğunu ve buna bağlı olarak da istek ve arzuların değiştiğini sözlerine ekledi. 
Yorum Yazın