TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

(özel haber) bursa'da kırsal turizm atağı

Bursa’da, Orhaneli Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılacak kırsal turizm projesi kapsamında 55 köy turizme uygun hale getirilecek. Tüm köylerin turistler tarafından gezilmesinin planlandığı proje kapsamında doğası, mağaraları, organik hayatı ve kanyon öne çıkarılacak.
(özel haber) bursa'da kırsal turizm atağı
Bursa’da, Orhaneli Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılacak kırsal turizm projesi kapsamında 55 köy turizme uygun hale getirilecek. Tüm köylerin turistler tarafından gezilmesinin planlandığı proje kapsamında doğası, mağaraları, organik hayatı ve kanyon öne çıkarılacak.
Orhaneli Belediyesi tarafından 2015 yılında start verecek kırsal turizm projesi, 55 köyü kapsayan dev proje olarak dünyaya tanıtılacak. Proje ile ilgili açıklama yapan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Bursa’nın dünyanın en güzel şehri olduğunu belirterek, “Bursa turizmi deyince akla Ulucami, Hanlar Bölgesi ve Uludağ akla geliyor. Bir turist, Bursa’nın bütün güzelliklerini bir günde geziyor. Bir gün de Uludağ’ı gezdirdiğinizde, üçüncü gün Bursa’nın neresini gezdirirsiniz diye düşünüyorum. Bursa’nın turizm kenti olması için bürokratından yerel yöneticilerine kadar herkes elinden geleni yapıyor. Ama dağ yöresinde Allah’ın vermiş olduğu doğal güzellikler var. Bu yörenin bitkisi, dağı, deresi hep bakir alan. İnsanların görmek istediği yerler bunlar” dedi.
TURİSTLERİ KÖYLERDE YAŞATACAK PROJE
Projenin içeriğinden bahseden Başkan Tatlıoğlu, “Orhaneli’nin yayla gibi yerleri turistlerin dinlenme noktaları olsun. Köyleri daire şekline alırsak, köylerimizin evlerini restore ederek, turistleri burada misafir edip sabah erkenden tavuğun altından yumurtayı, ineğin memesinden taze sütü, bahçesinden taze domatesini, biberini, mis gibi köy ekmeği ile birlikte kahvaltı yaptırılır. At, eşek ya da yaya olarak bütün tabiat gezdirilir. Öğle vakti bir başka köyde konaklama ve yemek molası, akşam diğer bir köyde yatmalarını temin ederek dağ yöresinde ilk günü tamamlayıp ikinci gün mağara, kanyon ve doğa harikası dere kenarlarında gezinti yapılabilir. Bu da turistin Orhaneli’de bir hafta, 15 gün kalmasına sebep olur. Böyle bir planlama yapıyoruz” diye konuştu.
TURİSTLER ARTIK DENİZDEN VE EFES’TEN BIKTI
Turistlerin artık farklı yerler görmek istediğini dile getiren Tatlıoğlu, şunları kaydetti;
“İnsanlar artık Efes’e gide gele bıktı. İnsanlar deniz kenarından da bıktı. İnsanlar artık yeni yerler görmek istiyor. İnsanlar kültür görmek için Afrika’nın ormanlarına gidip Yamyamların kültürünü merak ediyor. Dağ yöresi kültürü ile yaşayan yer. Biz, hâla paraya kayma deriz, biz hâla kiloya okka, arkadaşa sağdıç deriz. Dağ yöresinde hala kan davası yoktur, adam öldürme yoktur, hırsızlık yoktur. Bir trafik kazası olduğu zaman tüm ilçe üzülürüz. Biz beraber güler, beraber oynar, beraber ağlarız. Bunları turistlerin görmesini istiyoruz. Kırsal turizm projesi Bursa’nın bir açığını kapatacak. Bursa’nın bir denizi var, kentin içinde tarihi güzellikler var, İznik’te tarihi güzellikler var, ama bu yörede doğal güzellikler var. Dört ayağı yere basan ciddi bir Bursa projesi olacağına inanıyorum.”
PROJEYE 2015 YILINDA START VERİLECEK
Orhaneli’de 55 köy olduğunu, bu proje kapsamında bir günde 15 köyü gezebileceklerini vurgulayan Tatlıoğlu, “O turist yorulacak ama o tatlı bir yorgunluk olacak. Doğayı, mağarayı, pırıl pırıl akan derelerimizi, doğa hayvanını görecek, kaplıcalardan faydalanacak. 2015 yılında projeye start vereceğiz. Bütçe olarak Orhaneli Belediyesi’nin altından kalkamayacağı proje. Bu projeye Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı ve birçok kurumun destek olması lazım. Ama biz bütçemiz ölçüsünde 2015 yılında proyeye start vereceğiz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın