TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Patroniçeye 22 yıl 9 ay hapis cezası

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yabancı uyruklu kadınları iş vaadiyle getirtip zorla fuhuş yaptıran çetenin lideri olduğu ileri sürülen kadına 22 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Patroniçeye 22 yıl 9 ay hapis cezası
DENİZLİ / İHA - Edinilen bilgiye göre, 2006 yılında Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Fesih E. ile Fatma D. (31) tarafından fuhuşa yer temin etmek ve fuhuşa aracılık etmek amacıyla çete kurulduğu belirlendi.

Bunun üzerine çete takibe alındı. Çetenin Türkiye’ye tatile gelen yabancı uyruklu kadınları ve yabancı uyruklu kadınlarla irtibata geçip iş vaadiyle kandırıp Türkiye’ye getirerek zorla fuhuş yaptırdığı öğrenildi. Düzenlenen operasyonda Fesih ve Fatma D. ile birlikte 8 kişi suçüstü yakalandı. Zorla çalıştırılan kadınlar da kurtarılarak sınır dışı edildi. Zanlılar hakkında "bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek ve yer temin etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişi hürriyetinden yoksun bırakmak, cebir tehdit ve hile ile insan ticareti yapmak" suçlamasıyla Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davada sanıklar Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanarak tutuksuz yargılandı. Mahkeme, çete liderliği yapan Fatma D’ye 22 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Fatma D., verilen cezaya Yargıtay’a başvurarak itiraz etti. Ancak Yargıtay kararı onayınca Fatma D. hakkında yakalama kararı çıktı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Fatma D’nin Adana’nın Seyhan ilçesi Uçak Mahallesi’nde yaşadığını ve yeni bir evlilik yaptığını belirledi. Bunun üzerine evine yapılan baskınla Fatma D. yakalandı. Fatma D., emniyet ve adliyedeki işlemlerinin ardından Karataş Kadın Cezaevi’ne gönderildi.
Yorum Yazın