TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

pkk 150 kişiyi kaçırdı

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG, Halep'in Sırrin beldesinde aralarında çocukların da olduğu 150 kişiyi alıkoydu.
pkk 150 kişiyi kaçırdı
YeniŞafak'ın haberine göre; Yerel aktivist Eymen el-Cumeyli, yaptığı açıklamada, "YPGmilitanları iki gün önce denetimini sağladığı Sırrin beldesinden 'terör örgütü DAEŞ üyesi olmak' iddiasıyla 15 ile 65 yaş arası 150 kişiyi alıkoyduktan sonra kamyonlara bindirerek Ayn el-Arab'a (Kobani) götürdü" ifadelerini kullandı.

Eymen, YPG militanlarının onlarca gence araçlarda, "Sözlü hakaret ve fiili darp ettiğini" belirtti.

YPG militanlarının sahiplerinin DAEŞ üyesi oldukları gerekçesiyle bazı evleri yağmaladıktan sonra yaktığını dile getiren Eymen, "Yaşlı insanlarımız dahi bunların saldırılarına maruz kaldı" dedi.

Eymen, "Uluslararası toplumun YPG'nin ihlalleri karşısında sessiz ve kayıtsız kalmasından dolayı bölgede 6 binden fazla sivil zor yaşam koşulları altında kalıyor" diye konuştu.

Açıklamalarda bulunan yerel kaynaklar, YPG militanlarının bölgedeki sivilleri göçe zorladığı bildirmişti. Kaynaklar evlerini terk etmeyenleri ise "terör örgütü DAEŞ üyesi olmak" iddiasıyla alıkoyduğunu ifade eden kaynaklar, binlerce kişinin, YPG'nin baskılarıyla ülkenin farklı bölgelerine göç ettiğini dile getirmişti.

YPG güçleri daha önce Rakka kentinin kuzeybatısında yer alan çoğunluğu Türkmen olan Hamam Türkmen beldesinde halkı göçe zorlamış, evlerini terk etmeyenleri de koalisyon güçlerinin hava saldırılarına hedef göstermekle tehdit etmişti.

Haziran ayında PYD ile Burkan el Fırat güçleri Rakka'nın kuzeyindeki Tel Abyad ilçesinin kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten almıştı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava şemsiyesiyle gerçekleştirilen Tel Abyad operasyonu sonrası ilçedeki Arap ve Türkmen halk göç etmek zorunda kalmış, Türkiye'nin Akçakale ilçesine sığınmıştı. Olayların durulmasından sonra evlerine geri dönmek isteyen siviller YPG'nin engellemelerine maruz kalmışlardı.
Yorum Yazın