TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

PKK’nın hain saldırısına kurban gitmişti

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde PKK’lı teröristlerin demiryolu hattına yaptığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden demiryolu çalışanı Necdet İnanç, Yeniköy’de toprağa verildi.
PKK’nın hain saldırısına kurban gitmişti
Erzurum’dan TANAP için boru taşıyan yük trenine, Sarıkamış İlçesi Soğanlı Tren İstasyonu’na PKK’lı teröristler tarafında bombalı saldırıda sonra teröristlerin uzun namlulu silahla vurduğu demiryolu işçisi Necdet İnanç (63) için görev yaptığı Topdağı İstasyonu’nda cenaze töreni düzenlendi.
Törene Kars Vali vekili Adem Ünal, TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Murtazaoğlu, AK Parti eski Milletvekili Zeki Karabayır, yakınları ve demiryolu çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
PKK’lı teröristler tarafından pusu kurularak çapraz ateş altında kalan Necdet İnanç’ın mesai arkadaşı Yol Çavuşu Aziz Mermer, cenaze töreninde dehşet anlarını Vali Yardımcısı Adem Ünal’a anlattı.
Olayı anlatırken zaman zaman gözleri dolan Aziz Mermer, “Bizi pusu kurdular. Biz kaçtık. Necdet Çavuş’ta arkamızda bağırıyordu. Bomba patladı, yat yat, diye bağırıyordu . Güvenlik 3 saat sonra geldi bize, ben olayı güvenliğe 3 saat önceden bildirdim” dedi.
Vali Yardımcısı Adem Ünal da, “Arkadaşlar başka taraftan dolanmışlar. Sonra siz acil gelin deyince vazgeçip normal güzergahtan gelmişler. Kendi tuzaklama ihtimaline karşı” diye konuştu.
TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu ise, “Sözün bittiği yer. Tabiri caizse ömrünü demiryollarına vakfetmiş. Necdet abimiz 40 yılı aşan bir süredir gece-gündüz demeksizin demiryolları için ülke için çalıştı. Şu an Necdet abimizi görevinin başında şehitlik rütbesine erişmesi ile noktaladı bu görevini. Tüm demiryolu camiası kendisine hizmetlerinden dolayı müteşekkir, bu vatansever çalışmalarından dolayı müteşekkir” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından tekbir sesleriyle Necdet İnanç’ın tabutu çalıştığı istasyona getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından Necdet İnanç’ın cenazesi köy mezarlığında sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
(İHA)
Yorum Yazın