TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Polis 9 yıllık cinayeti DNA testi ile çözdü

Kayseri Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, 9 yıllık cinayeti DNA karşılaştırmasının ardından çözdü.
Polis 9 yıllık cinayeti DNA testi ile çözdü
KAYSERİ / İHA - Kayseri’de 12 Eylül 2005 yılında Melikgazi ilçesine bağlı Kazımkarabekir Mahallesi Star Sokak Akkaya Bağları mevkiinde, polis ekipleri bir kuyu içinde çürümüş ceset bulmuştu. Tanınmayacak halde olan cesedin bir kadına ait olduğunun belirlenmesinden sonra Kayseri Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Türkiye çapında araştırma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda GBT kayıtları, kayıp şahıslar, suç tarihinde Kayseri’ye giriş yapan ve halen kayıp olan kişiler teker teker incelendi.

Yapılan uzun çalışmalar sonrasında Adana’dan bir kadının kayıp olduğu müracaatı değerlendirmeye alındı. Cesedin H.A. isimli kadına ait olduğu değerlendirilerek mezar açılıp anne ve babadan DNA örnekleri alındı. Yapılan DNA karşılaştırmasında cesedin H.A.’ya ait olduğu tespit edildi.

Cesedin kimliğinin belirlenmesinden sonra sürdürülen çalışmalar neticesinde "kasten adam öldürme" olayına karıştıkları tespit edilen H.D., M.E. ve Ö.G., 18 Eylül 2014 tarihinde eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan sorgulamalarında H.D., olayı M.K.’nin gerçekleştirdiğini ve H.A.’ya zorla fuhuş yaptırdığını itiraf etti. H.D. ifadesinde M.K.’den ayrılan H.A.’nın başka birinin yanında çalışmaya başlaması nedeniyle olay yerinde aralarında tartışma çıktığını ve H.A.’yı bıçaklayarak kuyuya attıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar sonrasında yakalanarak gözaltına alınan H.D., M.E. ve Ö.G. doktor kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilirken, zanlı M.K.’nin ise başka bir suçtan dolayı halen cezaevinde olduğu öğrenildi.
Yorum Yazın