TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Polis, suç örgütünü GPRS ile çözdü

Adana’da 17 silahlı olay gerçekleştirdikleri ileri sürülen organize suç örgütü, otomobildeki GPRS sayesinde çökertildi.
Polis, suç örgütünü GPRS ile çözdü
ADANA / İHA - Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) 4 ay önce gelen ihbar üzerine bir şirketten alacağı olduğunu ileri süren şahısların silahlı suç örgütü kurarak tabanca, tüfek ve Kalaşnikoflarla ev, işyeri ve araç kurşunladığını belirledi. Polis bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan izinlerle harekete geçerek çalışma başlattı. Gerekli takip yapıldıktan sonra 17 Eylül 2014 günü şafak vakti baskın için düğmeye basıldı. Polis, başta Adana olmak üzere Adıyaman ve İstanbul’da 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyonda Mustafa İ., Metin İ. ve İbrahim İ. ile birlikte 11 kişi gözaltına alındı.

ÖRGÜT BAŞKA İLDE OTOMOBİL KİRALAYIP ADANA’DA KURŞUNLAMA YAPTI
Polis, yaptığı araştırmada örgütün silahlı eylemlerinde kiralık otomobil kullandığını belirledi. Zanlıların kurşunlama olaylarını da güvenlik kameralarının olmadığı sote yerlerde yaparak delil bırakmamaya dikkat ettiği tespit edildi. Zanlıların kurşunlama olaylarında tabanca, pompalı tüfek hatta uzun namlulu Kalaşnikof silah bile kullandığı belirlendi. Yapılan çalışmada zanlıların 6 tehdit, 2 iş yeri ile 9 aracın kurşunlaması olmak üzere toplam 17 olayı gerçekleştirdiği belirlendi.

GPRS ZANLILARI ELE VERDİ
Örgütün il dışından otomobil kiraladığını belirleyen polis, kiralanan otomobillerdeki GPRS sayesinde çete mensuplarının ne zaman nerede olduğunu saniye saniye belirledi. Yapılan GPRS ve olay eşleşmesinde zanlıların kiraladığı otomobillerin kurşunlama olayının olduğu anda aynı yerde olduğu tespit edildi. Bu tespitler krokiler ile anlatılarak zanlıların önüne kondu. Zanlılar ise olayları kabul etmeyerek adalet istediklerini karşı tarafın kendilerine borçlu olduğunu ileri sürdü. Şahıslar sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mustafa İ., Metin İ. ve İbrahim İ. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer zanlılar serbest bırakıldı.
Yorum Yazın