TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Polis uyarıyor vatandaş bildiğini okuyor

Trabzon’da kendilerini hakim, savcı, polis veya asker olarak tanıtan dolandırıcılar 8 ayda 23 kişiyi yaklaşık 600 bin TL dolandırırken, yapılan ihbarlar sonucu bu miktarın 229 bin TL kısmı son anda kurtarıldı.
Polis uyarıyor vatandaş bildiğini okuyor
TRABZON / İHA - Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dolandırıcılık konusunda özellikle ATM cihazları önlerine yapıştırdıkları yazılar ve broşürlerle vatandaşları uyararak kendilerini hakim, savcı, polis veya asker olarak tanıtan dolandırıcılara itibar edilmemesi konusunda bilgilendiriyor.

Trabzon polisi, son zamanlarda kendilerini hakim, savcı, polis veya askeri kişi olarak tanıtan dolandırıcıların vatandaşlara kendi hesaplarının terör örgütünün eline geçmiş olduğu yönünde kandırarak para talep edip dolandırdığını hatırlatılarak bu kişilere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Polis, bu yönde yaptıkları çalışmada Trabzon’daki banka ve PTT görevlileri ile irtibata geçerek konu hakkında özellikle vezne çalışanları ve güvenlik görevlilerini bilgilendirerek ayrı ayrı irtibat kurarak, “Bu tip yerlerde mesai saatleri içinde sivil polis memuru görevlendirilerek şüpheli arz eden özellikle telaşlı veya telefonla görüşme yaparak para yatırmaya çalışan vatandaşlarımız ile fiziki irtibat anında kurulmuştur” denildi.

Polis ekipleri son 8 ayda 23 kişinin bu yolla dolandırıldığı hatırlatarak, dolandırılmaya çalışan para miktarının 590 bin 510 TL olduğunu yapılan çalışma sonucu bunun 229 bin 400 TL bölümünün son anda kurtarıldığını belirttiler.
Yorum Yazın