TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Protokol maden şehitliğinde bayramlaştı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ramazan bayramının ilk günü Soma maden şehitliğine giderek şehit madencilerin yakınlarıyla bayramlaştı.
Protokol maden şehitliğinde bayramlaştı
MANİSA / İHA - Soma Belediyesi maden şehitliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, AK Parti Milletvekili Recai Berber, CHP Manisa milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Hasan Ören, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, daire müdürleri, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

Maden şehitliğinde ilk olarak mezarları ziyaret eden Vali Bektaş daha sonra şehit yakınları ile bayramlaştı. Mezarlığa gelen çocuklara kitap ve şekerden oluşan hediye paketleri dağıtan Vali Bektaş yaptığı basın açıklamasında, maden şehidi yakınlarının acılarını paylaşmak için Soma’ya geldiklerini söyledi.

Soma’da iki buçuk ay önce yaşanan maden faciası nedeniyle Ramazan bayramını maden şehitlerinin aileleri ile geçirmek için Soma’ya geldiklerini belirten Vali Bektaş, şöyle konuştu: “Burada 301 çocuğumuzu kaybettik. Bugün o büyük kazadan sonraki ilk bayram günü. İstedik ki maden şehitlerimizin aileleri ile yakınları ile çocukları ile bir arada olalım istedik. Onları yalnız bırakmak istemedik. Onların duygularını, hissiyatlarını bizde fark edelim paylaşalım, mümkün olduğu kadar yanlarında olduğumuzu gösterelim istedik.”

Bayramlarda insanların güzel şeyler söylemek istediğine değinen Vali Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayramlar mutluluk anlarıdır, sevinç anlarıdır ancak Soma’da bu bayram hüzünsüz bir sevinç olamıyor ister istemez. Bayram sevincimiz o büyük kazanın hüznüyle gölgeleniyor. Şehitlerimiz için yapacak bir şeyimiz yok. Yapabileceklerimiz geride bıraktıkları yakınlarını mümkün olduğu kadar kimseye muhtaç etmeden, sorunlarla mağdur etmeden yardımcı olmak, onların hayatlarını rahat bir şekilde sürdürmelerini sağlamaya çalışmak.”

Maden faciasının ardından yaşanan sıkıntıların bir bir aşılmaya başladığını ve güzel gelişmeler olduğunu anlatan Vali Bektaş, şunları söyledi:
“Artık hiç kimsenin kafasında maden şehitlerinin yakınları mağdur kalacak diye bir tereddüt kalmadı. Bunu görmekten ayrıca mutluyum. İş bununla bitmiyor. Bizim bir düşüncemiz var, tabiri yerindeyse iddiamız var. 13 Mayıs Soma maden kazası olayı Türk madenciliğinde bir dönüm noktası olsun, bir milat olsun ve bizim madenlerimiz de çağdaş standartlara kavuşsun diye bir beklentimiz vardı o beklentimiz de çok şükür şu anda mecliste görüşülmekte olan torba kanun çerçevesinde alınmakta olan ciddi tedbirlerle o da karşılanıyor."

Soma'nın bir madenci kasabası olduğunu anlatan Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: "Tabi ki burada var olan maden bir şekilde işlenecek ama bu işletme şartlarının çağdaş standartlarda olması önemli. Madenci yakınlarımıza tekrar başsağlığı diliyorum, bayramlarını kutluyorum ve her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

Vali Bektaş açıklamasının ardından protokol üyeleri ile birlikte mezarlara karanfil bıraktı sonra Soma’dan ayrıldı.
Yorum Yazın