TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Radara itiraz etti, mahkeme haklı buldu

Balıkesir'de şehir içinde 56 kilometre hızla ceza yiyen Avukat Gülten Şahin, cezaya itiraz etti.
Radara itiraz etti, mahkeme haklı buldu
Fatma Güler - BALIKESİR / İHA -  Mahkeme verdiği kararla cezayı iptal etti.

Balıkesir'de Av. Gülten Şahin, Savaştepe Caddesi üzerinde 56 kilometre hızla giderken ceza yedi.

Yediği cezayı Facebook'ta paylaşan Av. Gülten Şahin, "Sevgili polis arkadaşlar aynı hassasiyeti memleketi soyan hırsızlar için de göstermenizi bekliyorum" diyerek tepkisini gösterdi.

1 kilometrelik hız farkı nedeniyle yediği cezayı haklı bulmayan Şahin, vekil avukatı Duygu Güvenç aracılığı ile konuyu mahkemeye taşıdı. 1. Sulh Ceza mahkemesine yapılan itiraz haklı bulundu ve Av. Gülten Şahin'in ödediği cezanın geri ödenmesine karar verildi.

Konu ile açıklamada bulunan Şahin, "Şehrimizdeki Savaştepe caddesinde 56 kilometrelik hız nedeniyle trafik cezası yediğime dair makbuz geldi. Ülkede bu kadar sorun varken, bu kadar sorunlara ihlallere duyarsızlık varken 56 kilometrelik bir hızla trafik cezası gelmesi beni çok kızdırdı ve çok üzdü. İtiraz etme gereği duydum. Avukat arkadaşımla beraber mahkemeye müracaat ettim. Ve sonuçta da ceza kaldırıldı" dedi.

Yediği ceza makbuzunu görünce bunu Facebook'ta paylaştığını ve tepkisini dile getirdiğini söyleyen Av. Gülten Şahin, "Cezayı ilk yediğim zaman Facebook'tan bunu yayınlamıştım çok üzüldüğümü ve sinirlendiğimi belirterek. Buna itiraz edeceğimi ve bunun sonucunu da yine yayınlayacağımı söylemiştim. İyi ki de öyle yapmışım. Çok güzel tepkiler geldi. Sanırım insanlar, 'itiraz etsek de bir sonuç çıkmayacak nasıl olsa' düşüncesini yırttılar diye düşünüyorum. Bu vesileyle bu konuda daha çok müracaat ve daha çok itiraz olabileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Avukat Gülten Şahin'in vekili Av. Duygu Güvenç ise cezanın Balıkesir 1. Sulh Ceza Hakimliğine itiraz sonucu cezanın iptaline karar verildiğini belirterek, "Mahkeme 56 kilometre ile hız ihlalinde kasıt olmayacağı kanaatini getirerek bu cezayı iptal etti. Ve ödediğimiz meblağın iadesine karar verdi. Hız sınırı o cadde de 50 kilometre. Yüzde 10 ihlal hakkı var. 55 kilometrenin bir üstü 56 kilometre olduğu için ihlal kastı olmayacağı kanaatine varıldı" dedi.

Her iki Avukatta yapılan bu itirazın vatandaşlara örnek olmasını belirterek, "Bu şekilde yediğiniz cezalara itiraz edin" dedi.
Yorum Yazın