TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

Ramazan ayında kuru gıdaya zam yok

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, 2015 yılında mahsulün bereketli olacağı beklentisiyle, Ramazan ayında kuru gıda ürünlerinde zam beklemediklerini, aksine yüzde 10’a varan bir düşüş öngördüklerini söyledi.
Ramazan ayında kuru gıdaya zam yok
İSTANBUL / İHA - Türkiye’de bu yıl, hava koşullarının tarım ürünleri açısından çok olumlu seyretmesiyle, Ramazan ayı yaklaşırken kuru gıda fiyatlarının rayına oturmaya başladığını ifade eden Reis, bu Ramazan döneminde fiyat artışı olmayacağını açıkladı.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda ramazan ayı nedeniyle zam yapılmasının karşısında olduklarını kaydeden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı, “Pirinç, kuru fasulye ve bulgur çeşitlerinde, Ramazan ayının öncesinde fiyatlar inişe geçti. Bu nedenle, Ramazan ayı boyunca, fiyat artışı olmayacaktır. Ayrıca, Ramazan ayına özel ve kumanyada yer alacak Reis ürünlerinde fiyat indirimi yaptık” dedi.

Ekim ayından itibaren ülke genelinde yağan yağışların tarımsal üretime olumlu yansıdığını ifade eden Reis, “Araştırmalarımız neticesinde, çiftçimizden sevindirici haberler aldık. Hububat üretiminde, yüzde 15 civarında bir artış olacağı beklentisi bulunuyor. Nisan-Mayıs yağmurları da; çeltik, fasulye ve nohut ekimi için toprağı elverişli duruma getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Buğday ve kırmızı mercimeğin tarlada hasadının başladığını anlatan Mehmet Reis, konuşmasına söyle devam etti:
“Buğday ve kırmızı mercimekte fiyatlar düşüyor. Nohut, fasulye, çeltik (pirinç) ürünlerinin hasadı ise, Ağustos - Eylül aylarında yapılacak. Bu ürünlerde de, iyi bir rekolte bekliyoruz”.

“RAMAZAN KUMANYASI PAKETLERİNE KONULAN ‘HİLELİ ÜRÜNLERE’ DİKKAT”
Ramazan ayı ile birlikte gündeme gelen ‘Ramazan kumanyası paketleri’ konusunda hayırsever vatandaşları uyaran Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, kalite ve standardı çok düşük, ayrıca ithal ve pişmeyen eski mahsul ürünler, ne yazık ki Ramazan kumanyası paketlerinde satışa sunulabildiğini söyledi ve hayırsever vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: “Kumanya paketlerini almadan önce, içlerini kontrol etmeleridir. Ürün cinsinin ve menşeinin, doğru yazılıp yazılmadığına ve kalitesine bakmaları çok büyük önem arz ediyor. Maneviyat yüklü olan bu ayda yardım yaparken; evleriniz için satın aldığınız, mutfağınızda pişirdiğiniz ve güveninizi kazanmış markalı ürünleri tercih etmeniz ile hem sağlık açısından doğru bir adım atmış, hem de yaptığınız yardımın hakkını vermiş olursunuz. Ayrıca, kolilerinin içerisindeki ürünlerin gıda kodeksine uygunluğu, ilgili merciler tarafından kontrol edilmeli ve denetlenmelidir”.
Yorum Yazın