• Genel

Ramazanda kilo derdine son!

Dr. Murat Topoğlu ramazana özel diyet listesi ile aç kalmadan sağlıklı bir şekilde oruç tutmanın püf noktalarını Ogünhaber okuyucuları ile paylaştı.
Ramazanda kilo derdine son!
CRA - Haber/Semiha Kozlucalı - Ramazan ayı nedeniyle yeme alışkınlarımız değişti. İftar ve sahur saatleri arasındaki kısa zaman arasında aç kalmamak için çok yemek yeme beraberinde şişkinlik ve sindirim sorunları başladı. Özellikle bayanların kabusu olan kilo problemi gün yüzüne çıktı. 

Okuyucularımızın isteklerine cevap veren Dr. Murat Topoğlu, kilo alımı, şişkinlik, sindirim sorunları için püf noktalarını, tavsiyelerini ve özel diyet listesini bizlerle paylaştı. 

Bu ara hepimizin tek ihtiyacı ‘Daha Çok Enerji’ diyen doktorumuz; kalorisi az, besin değeri oldukça yüksek olan ve günlük alınması gereken proteinin %15’ini sahurda bir tane yumurta yiyerek karşılanması gerektiğini vurguladı.

‘Daha çok enerji daha az yorgunluk için yumurtayı beslenme listenizden eksik etmeyin!’

Oruç tutanların en büyük sıkıntılardan birinin, sindirim sorunları ve bitmek bilmeyen tatlı krizleri olduğunu anlatan Topoğlu, hem tatlı ihtiyacının giderilmesi hem de sindirim problemi için iftardan 1 saat sonra 1 adet orta boy şeftali yenilmesini önerdi.

Ayrıca iftardan sonra yürüyüş yapmak için dışarı çıkamayanlara; evin içinde tempolu şekilde birkaç kez tur atılmasını ya da apartman merdivenlerini 2 kez inip çıkılması gerektiğini söyleyen Dr. Murat Topoğlu, ‘Siz yeter ki hareket etmek isteyin, her yer spor salonu olur’ dedi.

İftar sonrası şişkinliğin giderilmesi için yemekten bir saat sonra bir fincan zencefilli yeşil çay içilmesini tavsiye eden Toploğlu; ‘Zencefil midenizi rahatlatır, yeşil çayla beraber metabolizmanızı hızlandırıp yediklerinizi yakmaya yardımcı olur.’ açıklamasını yaptı.



Sn. Dr.Murat Topoğlu’na tavsiyeleri ve özel diyet listesi için teşekkür eder başarılarının devamını dileriz..
Yorum Yazın