TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Rehin alınan anne ve çocukları polis kurtardı

Adana’da şizofreni hastası bir kişinin rehin aldığı eşi ve iki çocuğu, müzakereci polis desteğiyle kurtarıldı.
Rehin alınan anne ve çocukları polis kurtardı
ADANA / İHA - Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Yusuf K. (35), 8 yıl önce Gülcan K. (35) isimli kadınla evlendi. Çiftin evliliğinden H.H.K. (6) ve H.K. (5) isimli çocuğu oldu. Yusuf K. işsiz olduğu için bunalıma girerek psikolojik sorunlar yaşamaya başladı.

Bir süre sonra da şizofren olduğu gerekçesiyle Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördü. Tedavinin ardından ilaç verilen Yusuf K. taburcu edilerek evine gönderildi. Ancak Yusuf K. kendisini birilerinin öldüreceğini zannederek korkmaya başladı. Rahatsızlığı nükseden Yusuf K. kendisini birilerinin öldüreceğini zannederek, iki çocuğunu ve eşini tüfekle rehin aldı. Bunun üzerine komşuları 155’i arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine polis merkezi ekipleri geldi. Ancak zanlı eşini ve çocuklarını öldürmekle tehdit edince olay yerine müzakereci psikiyatrist polis gönderildi. Müzakereci polis ve diğer ekipler babayı ikna etmek için dakikalarca uğraştı. Bir süre sonra herhangi ihtimale karşılık özel harekat polislerine de haber verildi. Baba, ikna edilemediği takdirde eve operasyon yapmak için her şey hazırlandı. Ancak polis, baba ile bir süre daha görüşerek onu ikna etmeyi başardı. Yusuf K. önce tüfeğindeki fişekleri tek tek çıkardı. Ardından da tüfeği polislere verdi.

Polis evin içine girerek şahsın üzerinde arama yaptı. Yapılan aramada üzerinden bıçak çıktı. Yusuf K.’ye olay çıkarmaması için de plastik kelepçe takıldı. Bu arada şahıs yatırıldığı yerden kaldırılarak polis merkezine götürüldü. Yusuf K. kendisini alan polislere, "Beni öldürmeyin, ben korkuyorum beni öldürecekler. Siz beni öldürmeyin" diye konuştu. Polis ise Yusuf K.’ye, "Polis insan öldürmez, insanları korur, korkma" diye seslendi. Daha sonra Yusuf K. önce polis merkezine daha sonra ise ruh sağlığı hastanesine gönderildi. İki çocuğu ve eşi de olay yerine getirilen ambulans ile sağlık kontrolünden geçirildikten sonra psikolojik destek sağlandı. Yusuf K. hastalığı arttığı için hastaneye yatırıldı. Aile ise tedavi gördükten sonra yeniden evlerine döndü.
Yorum Yazın