TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Kültür-Sanat

Resim aşkı yaş tanımadı

Yıllar sonra başladığı resim çalışmalarını bir sergiyle taçlandırdı.
Resim aşkı yaş tanımadı
AYDIN / İHA - Aydın’da yaşayan 65 yaşındaki Safiye Sarıbaş, 55 yaşında başlayan resim merakı sonucu 350 eser biriktirdi.

Safiye Sarıbaş tarafından hazırlanan ve tamamı özgün eserlerden oluşan “Bugünü Yaşarken Dünü Hatırlamak İsterseniz…” adlı resim sergisi Beylerbeyi Sarayı Tünel Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Eski Milletvekili İsmet Sezgin’in ‘Burada taşralı bir hanımefendinin çalışmalarını göreceksiniz’ diyerek açılışını yaptığı sergi, yoğun ilgi gördü.

GÜNDE ÜÇ SAAT UYUYARAK ÇALIŞTIM
Resim aşkının hep içinde olduğunu ailesi ve çevresine düşkünlüğü nedeniyle kendine vakit ayıramadığını belirten Safiye Sarıbaş, yaşı dolayısıyla daha çok çalıştığını söyledi. Yoğun çalışma temposu ile kendini geliştirdiğini ifade eden Sarıbaş, “Resim aşkı hep içimde olmasına rağmen, resim çalışmalarıma 55 yaşında başladım. Kendi isteklerimi aileme bağlılığımdan dolayı erteledim. Bir gün resim yapma isteği içimden geldi ve kendimi dışarıya attım. Gidip en yakın kırtasiyeden malzemeleri aldım. Böylece resim yapmaya başladım. Evimde kendime bir oda hazırladım bir yandan yağlı boya yaparken diğer yandan kursa yazıldım. Yağlı boyanın yanında karakalem çalıştım. Evde bir odamı atölyeye çevirdim. Eşim de bürosundan bir odasını bana ayırdı. Gündüzleri bürodaki atölyede geceleri evdeki atölyede çalışarak 15 saatimi resme ayırdım. 10 sene boyunca günde 15 saat çalıştım. Ya ömrümün sonuna geldiysem ömrüm biterse yapacaklarımı yapamazsam diye panikledim. Günde üç saat uyuyarak gece gündüz resim yaptım” dedi.

“SANATIN YAŞI OLMAZ”
Sanatın yaşı olmadığının altını çizen Sarıbaş, 55 yaşında başladığı ressamlık serüvenine 10 senede 350 yağlı boya üreterek devam ettiğini söyledi. Beylerbeyi Sarayı’ndan yer alan sergiye 55 resimle katıldığını anlatan Sarıbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başka çalışmalarım da devam ediyor. Kar üzerine, karın gece ve gündüz görünümü üzerine bir proje ürettim. İstanbul’u resmettim. Parkların fotoğraflarını çektim onları resmettim. Resimlerime her zaman kendimden de bir şeyler kattım. İnsan figürleri yaptım. Resimlerimde her zaman özgün hareket ettim ve kopyaya yer vermedim. Direk fırçayla başladım. Bu sergimde mümkün olduğunca eski motiflere yer verdim.”

Antika eşyaları çok sevdiğini ifade eden Sarıbaş, “Bugünü Yaşarken Dünü Hatırlamak İsterseniz…” adlı resim sergisinde mümkün olduğunca eski değerlere yer verdiğini vurguladı. Yılları kaybettiğini söyleyen Sarıbaş, resim yapmanın farklı ve çok güzel bir duygu olduğunun altını çizerek herkesi resim yapmaya davet etti.

“Bugünü Yaşarken Dünü Hatırlamak İsterseniz…” adlı resim sergisi 8 Kasım 2014 Cumartesi gününe kadar Beylerbeyi Sarayı Tünel Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.
Yorum Yazın