TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

RTÜK Başkanı’ndan Kışanak’a ziyaret

'Seçim dönemi ve medya' seminerlerinin beşincisine katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ile RTÜK üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti.
RTÜK Başkanı’ndan Kışanak’a ziyaret
DİYARBAKIR / İHA - RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Üst Kurul üyeleri Ali Öztunç, Ersin Öngel, Süleyman Demirkan ile Diyarbakır Bölge Temsilcisi Burhan Öztürkçü, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Eşbaşkan Gültan Kışanak’la görüştü. Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Kilis, Malatya, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Muş, Tunceli, Van, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde yayın yapan tüm radyo ve televizyon temsilcilerinin katılacağı ’Seçim dönemi ve medya’ seminerlerinin beşincisine katılmak üzere Diyarbakır’a geldiklerini belirten RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun, temasları kapsamında Kışanak ile bir araya geldi.

Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Eşbaşkan Kışanak, 15 yılda kent merkezinde önemli kentsel hizmetlerin yürütüldüğünü, bu dönemde ise İstanbul’un 3 katına eşit olan 15 bin kilometrelik bir alana hizmet götürmekle yükümlü olduklarına anlattı. Kent merkezinde 1 milyon kişinin yaşadığını ifade eden Kışanak, köye dönüşleri teşvik ettiklerini, 950 köye ve yüzlerce mezraya altyapı hizmeti götürmeye çalıştıklarını belirtti.

"RTÜK HERKESE EŞİT SÜRE AYIRSIN"
Medyanın seçmen ve oy geçişleri üzerindeki etkisine ilişkin ellerinde bir veri olmadığına işaret eden Kışanak, medyanın popülarite oluşturduğunu ve siyasette son derece etkili olduğunu kaydetti. Seçim döneminde RTÜK’ün adil yayıncılığı sağlaması ve herkese eşit süre ayırması gerektiğini vurgulayan Kışanak, çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konularda sıkı bir denetim yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ise, yayın kuruluşlarının bir partinin yayın organı gibi hareket etmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Dursun, seçim dönemlerinde özel radyo ve televizyonların TRT gibi yayın yapmasının istenmesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını kaydetti.
Yorum Yazın