TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Rus ve DAEŞ tehdidi altındaki ailesi için tedirgin

Gaziantep’te tespih yaparak geçimini sağlayan Türkmen Muhammed El İbrahim, Suriye’de Rus uçakları ve DEAŞ terör örgütünün tehdidi altındaki ailesinin hayatından endişe ediyor.
Rus ve DAEŞ tehdidi altındaki ailesi için tedirgin
Ozan Koltuk - İHA - Muhammed El İbrahim, yaklaşık 4 yıl önce Suriye’de yaşıyordu. Suriye’deki savaş bölgesinden Türkiye’ye kaçtığını dile getiren Muhammed, annesinin babasının ve birçok aile fertlerinin hâlâ orada olduğunu söyledi. Ailesinin DEAŞ’ın kontrolünde olan bir köyde yaşadığını ifade eden Muhammed, “Ailem orada. DEAŞ’ın kuralları çok sert" dedi.

“GÖKLERDE RUS UÇAKLARININ EKSİLMEDİĞİNİ SÖYLÜYORLAR”
Suriye’deki ailesinin sıkıntı içerisinde olduğunu ifade eden Türkmen Muhammed, sıkıntıdan dolayı buraya gelemediklerini belirterek şöyle konuştu: “Ailem DEAŞ’ın kontrolünde olan bir köyde yaşıyor. Biraz önce aradım ulaşamadım. Orada ne oluyor ne bitiyor bilmiyorum. Onları çok merak ediyorum. Bazen aradığımda açarlardı ama birkaç gündür arıyorum telefonuma cevap alamıyorum. DEAŞ’ın kontrolünde yaşamak çok sıkıntılıdır. Yani orada onların kurallarına göre yaşayacaksın. ‘Şöyle gideceksin, şöyle giyineceksin’ yani hep kendi kurallarını uyguluyorlar. Onlar emirlerine uymayanları öldürüyor. Orada Halep’te yaşıyordum bu savaş olduktan sonra Türkiye’ye geldim. Ara sıra telefonla görüşüyorduk. Rus uçağı düşürüldükten sonra pek konuşamadık. Ailemle konuştuğumda göklerde Rus uçaklarının eksilmediğini söylüyorlar.”
Yorum Yazın