TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Rüzgar ve güneşten elektrik üretti, kesintiden etkilenmedi

Yozgat'ta yaşayan Veysel Narin, tüm yurt yaşanan elektrik kesintisinden, güneş ve rüzgardan ürettiği elektrik sayesinde etkilenmedi.
Rüzgar ve güneşten elektrik üretti, kesintiden etkilenmedi
YOZGAT / İHA - Türkiye bugün karanlığa gömülürken, Yozgat’ta güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten Veysel Narin (49) yaşanan elektrik kesintisinden etkilenmedi.

İki yıldır güneş ve rüzgar enerjisinden elektik üreten Narin, yıllık sadece 120 TL elektrik faturası ödüyor. Televizyonu, buzdolabı, bilgisayarı normal günlerde olduğu gibi bugün de çalışan Veysel Narin, “Elektrik kesintisinden hiç etkilenmedim. Günlük normal işlerimi yapabildim. Herkes benim gibi kendi elektriğini üretmiş olsa Türkiye böyle bir sıkıntıya düşmez hiç kimse kimseye muhtaç olmaz” dedi.

2 yıldır bu sistemi kullandığını ifade eden Veysel Narin,”Yıllık 120 lira elektrik faturası ödüyorum. Güneş olmadığı için şu anda akülerden elektrik kullanıyoruz. Güneş çıktığında da aküler tekrar doluyor ve kesintisiz elektrik sahibi oluyoruz. Bu sistemden de memnunuz herkese tavsiye ederim” diye konuştu.

Komşusu Hurşit Bilir de kendilerinin mum ışığında oturduğunu belirterek, “Komşumuz bir sistem geliştirdi elektrik üretiyor. Bizim öyle bir sistemimiz olmadığı için biz de mum ışığında oturuyoruz. Şu anda gençlik yıllarımızı yaşadık. Eskiden de bu şekilde mum ve gaz lambası ile otururduk” şeklinde konuştu.

Öte yandan elektrik kesintisi sebebiyle bakkal ve marketlerde mum satışları arttı.
Yorum Yazın